Louisa Lyne

EbeneserDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Sveriges egen jiddischdrottning, Louisa Lyne, och medlemmar ur hennes band di Yiddishe Kapelye - på Norrbottensturné.

Mycket har hänt sedan Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye släppte sitt första album Debyut 2012, men genomgående är den varma och känslosamma musikaliska atmosfär som genom åren fängslat publik världen över. Gruppen rör sig med säkerhet mellan traditionell klezmer, modern pop och världsmusik. Med elektroniska beats, latinska rytmer och inslag av konstmusik och folksång arbetar de med jiddisch i ett helt nytt sammanhang, som samtidigt förefaller helt självklart.

Louisa Lyne är född i Härnösand och har genom ett brinnande intresse, studier och lust, trots att hon inte vuxit upp med judiska traditioner, tillägnat sig språket och det judiska kulturarvet, gjort det till sitt och funnit sin alldeles egna konstnärliga röst i dess mitt.

Gruppen har rönt stora framgångar både för sina liveframträdanden och album, nu senast för deras efterlängtade tredje album, LUST, som mottagit lysande recensioner både i Sverige och runt om i Europa. Under 2019 vann Louisa tävlingen Der Yiddisher Idol i Mexico City och genom SVTs programserie ”Folkets musik” blev gruppen hyllad när deras version av The Arks ”It Takes A Fool To Remain Sane” (Snemt A Nar”) mottogs med öppna armar av både gammal och ny publik.

Dörrarna öppnar kl 18. Ev kvarvarande biljetter säljs vid entrén på Ebeneser samma kväll.

Arrangör: Kulturföreningen Ebeneser

Fritz Olssons Urmakeri & Guldsmedsaffär bildades 1904. Det är kvarterets äldsta verksamhet och även en av de främsta orsakerna till kvarterets utveckling och utseende under snart 100 år. Hunden 15 är framför allt ett affärskvarter men andra verksamheter som kyrka, kulturcentrum och framförallt bostäder har också haft sin plats här.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-02-05 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: