Menu

Tribute-Totta Näslund

Luleå

Ebeneser
lördag, 29 februari 2020 kl:20:00

Tribute till Totta Näslund med Luddes Band Of Brothers & gäster.

Erik Torsten Näslund, allas vår Totta, gick bort den 19 juni 2005 efter en längre tids kamp mot cancer. Han höll igång sitt musikaliska värv ända in till slutet och är en av de legendariska stilbildarna i svensk progg, soul och blues. Under sin långa karriär visade han även upp en mjukare sida genom att addera en rad sånger till den svenska visskatten.

Totta slutade aldrig turnera, han var, som han själv uttryckte det, alltid på drift och med en clown i sina kläder. Han var bred, själfull, arg och samhällskritisk och alltid en frustande ångande scenpersonlighet med famnen full av välkomnande värme.

Han gästade Luleå, StadsPuben inte minst, vid många tillfällen och lämnade alltid djupa minnen och spår hos de som hörde och såg honom live.

Medlemmarna i Luddes Band of Brothers är inget undantag. De har inspirerats, influerats och drabbats av Tottas musikaliska mångfald och vill därför hedra honom med en hyllningskväll på Ebenesers scen. Det hela blir en vandring från den skira visskatten, balladerna och duetterna till proggen och den tyngre knock-r&b som var hans absoluta signum i Tottas Bluesband.

Bandet med Ludde Wästfelt (sång), Gunnar Sundström (klaviatur), Daniel Hakkaus (gitarr), Anders Öhlund (gitarr), Björn Erixon (bas) och Lalle Omberg (trummor) har dessutom glädjen att presentera en rad gäster, också med Totta Näslund nära sitt hjärta: Liv Landelius, Jonas Eriksson, Tobias Lindvall, Jonas Jakobsson och David Morin.

Dörrarna öppnas kl 18. Ev kvarvarande biljetter säljs vid entrén på Ebeneser samma kväll.

18 år eller i målsmans sällskap.

Arrangör: Kulturföreningen Ebeneser i samarbete med Luddes Band Of Brothers

Fritz Olssons Urmakeri & Guldsmedsaffär bildades 1904. Det är kvarterets äldsta verksamhet och även en av de främsta orsakerna till kvarterets utveckling och utseende under snart 100 år. Hunden 15 är framför allt ett affärskvarter men andra verksamheter som kyrka, kulturcentrum och framförallt bostäder har också haft sin plats här.

Datum / Tid

lördag, 29 februari 2020 kl: 20:00

Plats

Luleå, Ebeneser

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad