Menu

Svartöns Blues Presenterar: Sky High

Luleå

Ebeneser
lördag, 28 mars 2020 kl:20:00

Sky High firar 40 år på skiva med exklusiv dubbelsamling!

”20 Från 40” är titeln på den nya samlingsplattan med SKY HIGH som släpps fredag 13 mars, på LP, CD och streams på digital plattform, typ Spotify etc

Den spänner över fyra decennier med avstamp tidigt 1980 och singeln ”Säj Nej”. Det är en variant, med svensk text, av Jimi Hendrix tolkning av New Orleans gitarristen / sångaren Earl King’s ”Come On, Let The Good Times Roll”.

De tjugo skivspåren ackompanjeras av mängder av bilder och varje låt presenteras i utförlig text av Clas Yngström, Bandets gitarrist / sångare och Primus Motor.

Dubbel-LP’n har ett påkostat vikuppslag (Gatefold) och ett åttasidigt häfte med text och fina bilder ur bandets historia, med tyngdpunkt på de utvalda 20 låtarna. CD’n, även den en dubbel, har ett tolvsidigt instickshäfte.

SKY HIGH turnerar under våren runt om i landet i samband med releasen. Sättningen är den klassiska från 1985, med Marcus Källström - trummor och Arne Blomqvist - elbas. Till hösten planeras en skiva med nyskrivet originalmaterial, det blir gruppens 17 album.

Clas har även släppt en storbandsplatta med musik av Jimi Hendrix, två plattor med Södertäljegruppen ”Big Tex Three”, med Stoffe Sundlöf, Berra Pettersson och Janne Paltman från klassiska ”Chicago Express”, en instrumental med friformrockgruppen ”Dovra”, en akustisk blues / visplatta platta med folksångerskan Malin Foxdal samt en vinyl-EP med dalabluesarna ”Clas Yngströms BLUE DEVILS”, där även gamle Sky Hightrummisen, Uffe Åhman, ingår.

Clas är sedan 6 år uppgraderad från kategorin ”Great Blues Artist” till ”Legendary Blues Artist” i amerikanska Blues Hall Off Fame.


Åldersgräns: 18 år eller i målsmans sällskap.


Förköp via Kulturens hus till kl 16.00 lördag 28 mars. Ev kvarvarande biljetter säljs vid dörr från kl 18:00

Arr: Svartöns Blues
Längd: ca 2,5 h inkl paus

Fritz Olssons Urmakeri & Guldsmedsaffär bildades 1904. Det är kvarterets äldsta verksamhet och även en av de främsta orsakerna till kvarterets utveckling och utseende under snart 100 år. Hunden 15 är framför allt ett affärskvarter men andra verksamheter som kyrka, kulturcentrum och framförallt bostäder har också haft sin plats här.

Datum / Tid

lördag, 28 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Luleå, Ebeneser

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad