kl: 19:30

Fröken Elvis

Kulturens Hus - Lilla SalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

De hann bara ge ut en låt innan succén var ett faktum, och det är ingen tillfällighet. ”The King” är ju evigt stor och Fröken Elvis tolkningar något helt nytt och eget. Det var Camilla Fritzén och Lisa Bodelius, två kompisar från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, som kläckte den lite udda idén att översätta Elvis låtar för en föreställning och skiva. Det visade sig vara en mycket lyckad idé. Låtarna har fått en helt ny dimension där sväng möter det sköra och melankoliska. In The Ghetto blir ”I betongen”, Devil in Disguise ”Psykopat” och Always on my Mind ”Jag glömmer aldrig dig”. Bandet utökades till fem personer och sedan dess har de med sina medryckande arrangemang och smarta svenska texter tagit publiken med storm.

Om deras, vad de själva kallar, föreställningskonsert har sagts att den lyser av spelglädje, värme, humor och suverän publikkontakt. Inte så konstigt med tanke på att de alla har varit med i branschen länge. Gruppen består av Camilla Fritzén (lead singer) som också är upphov till en del av översättningarna. Hon är även en av coacherna i Körslaget, har stått på Dramatens scen samt gått Kungliga Musikhögskolan vilket hon har gemensamt med övriga medlemmar i bandet. Lisa Bodelius är en skicklig trombonist var också 2014 års Alice Babs-stipendiat. Maria Olsson, slagverkare, är också med i husbandet i programmet “Så ska det låta”. Sanna Andersson, kontrabas, har över 20 år i branschen, samt slutligen Josefin Berge, gitarrist, som tillsammans med Sanna Andersson återfinns i Teater Klämman i Flen.


Fröken Elvis har bland annat spelat för fulla hus på Klara soppteater i Stockholm och den 14 oktober kommer de till Kulturens hus med sin hyllade konsertföreställning.


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 90 min, ingen paus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-10-14 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Luleå, Skeppsbrogatan 17


Fler tillfällen:Fröken Elvis

Fröken Elvis, I betongen på Spotify

Elvis på svenska

I betongen

Fröken Elvis, Psykopat på Spotify

Elvis på svenska

Psykopat

Fröken Elvis, Jag glömmer aldrig dig på Spotify

Elvis på svenska

Jag glömmer aldrig dig

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Två Utsålda Konserter På Storan I Göteborg - I Juli Intar Han Dalhallas Scen - Nu Står Det Klart, Det Blir En Skandinavienturné För Peter Jöback I Sommar!
PRESS
23 jan
kl: 11:00

Två Utsålda Konserter På Storan I Göteborg - I Juli Intar Han Dalhallas Scen - Nu Står Det Klart, Det Blir En Skandinavienturné För Peter Jöback I Sommar!

I början av december sålde Peter Jöback ut två konserter på Storan i Göteborg på bara några timmar. Ett par veckor senare kunde vi avslöja att han i sommar intar scenen i Dalhalla. Nu kan vi med glädje berätta att Peter åker på stor sommarturné i Skandinavien. Biljetterna till turnén släpps nu på fredag 25 januari, kl 09.00 via Livenation.se 26 oktober släpptes Peter Jöbacks...

Bild på Sammy & Johnny Bennett Är Tillbaka Med
PRESS
23 jan
kl: 09:20

Sammy & Johnny Bennett Är Tillbaka Med "beyblade"

Hyllade Sammy & Johnny Bennett är tillbaka! Idag den 23 januari släpps singeln BEYBLADE inkl musikvideo. LYSSNA: https://bennett.lnk.to/BEYBLADE KOLLA: https://videos.lnk.to/BEYBLADE 2016 var året Sammy & Johnny Bennett tog Sverige med storm. Bröderna debuterade med singeln Falang och strax därefter kom EP:n Hundra80. Bennetts gjorde snabbt ett avtryck på den svenska musikscenen...

Bild på Foals Släpper Dubbla Album Under 2019 - Första Singeln
PRESS
22 jan
kl: 17:50

Foals Släpper Dubbla Album Under 2019 - Första Singeln "exits" Ute Nu!

Den 8 mars släpper brittiska Foals det första av två kommande album 2019; "Everything not saved will be lost - Part 1". Part 2 släpps senare under hösten 2019. Den första låten från det nya albumet; "Exits" är redan släppt. "They're two halves of the same locket," säger frontmannen Yannis Philippakis. "They can be listened to and appreciated individually, but fundamentally, they are...

Hitta oss på Facebook