Menu

LUNCHBITEN - Hemlängtan

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
måndag, 3 april 2017 kl:12:00

Många svenskar var på 1800-talet tvungna att lämna sitt land och möta en ny kultur. Problem med språket, kulturkrockar och en evig längtan hem var deras vardag. Dramatiserade brev ger röst åt de svårigheter som mötte de svenska utvandrarna. Breven berättar även om dråpliga situationer, varmt mottagande och om lyckan över att ha förbättrat sin och sina barns framtid.

En liten ensemble ur Romeo & Julia Kören tar med er på ett besök i Kristinas och Karl-Oskars musikaliska samtid. Musiken speglar det arv som svenskarna tog med sig från Sverige och den kultur de mötte i det nya landet.

Autentiska brev skildrar frimodigheten och glädjen i att söka sitt nya liv i Amerika men också hur det kändes att aldrig kunna vända tillbaka till moderlandet.

Texterna består av bearbetade autentiska brev och texter av svenska emigranter samt brev från C. J. L. Almqvist till sin dotter
Musiken består av traditionella svenska folksånger, psalmer och amerikanska sacred harp-sånger till ackompanjemang av gitarr, kontrabas och munspel.


Dagens soppa: Ärtsoppa med fläsk & senap

Lunchbiten är en timmes underhållning tillsammans med en mustig soppa, bröd, dryck och kaffe. Önskan om specialkost meddelas Kulturens hus biljettkassa senast dagen innan.


Insläpp från 11.30, inget insläpp efter 12.00
Föreställningens längd: ca 50 min.
Arr: Kulturens hus

Datum / Tid

måndag, 3 april 2017 kl: 12:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad