Menu

Några av oss

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
lördag, 13 oktober 2018 kl:19:00

En sann historia om ett osannolikt mod.
Pojkar i koncentrationsläger hinner i hemlighet ge ut 83 nummer av tidning, som rapporterar om livet i lägret, innan de gasas ihjäl.

Petr Ginz är 14 år när han anländer till gettot och koncentrationslägret Theresienstadt strax norr om Prag. Tillsammans med en grupp andra pojkar inkvarteras han i Hem 1. I hemlighet utropar pojkarna en egen demokratisk republik och Petr Ginz åtar sig uppdraget att bli redaktör för dess tidning, Vedem. Under två års tid ger pojkarna i Hem 1 ut 83 nummer av sin tidning. Med risk för sina liv rapporterar de sakligt och gripande om livet i Theresienstadt. 1944 förs Petr Ginz, 16 år gammal, till gaskamrarna i Auschwitz. En av pojkarna i redaktionen gräver ner tidningarna bakom smedjan i Theresienstadt. Så bevaras texterna för framtiden. Nu blir de teater.

Pojkarna i Theresienstadt lyckades i det yttersta mörkret mobilisera sin kreativitet till motstånd, medmänsklighet och meningsskapande. I en tid då Europa är nära att glömma sitt förflutna hjälper Petr Ginz oss att justera vår mänskliga kompass.

SCENPASS - köp via länk i medlemsbrev eller kontakta biljettkassan 0920 45 59 00

Arr: Luleå Riksteaterförening
Längd: ca 1 tim 20 min, ingen paus

Datum / Tid

lördag, 13 oktober 2018 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

170kr - 275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad