Menu

Quilty 25 år - jubileumsturné

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
söndag, 16 september 2018 kl:19:00

Det blir ett kärt återseende när Quilty åter kommer till Kulturens hus och fyller Lilla salen med irländsk folkmusik – när den är som bäst!

Quilty bildades redan 1993 och är närmast att betrakta som levande legender på den irländska folkmusikscenen i Norden. Nu firar bandet 25 år och under jubileumsspelningen bjuder de på sitt egenhändigt framslipade sound som sätter personlig och medryckande prägel på den irländska folkmusiken. Det blir en tillbakablick med det bästa från de gångna 25 åren, blandat med nya musikaliska pärlor och tidigare inte utgiva låtar. Helt enkelt, extra allt i musikalisk högform!

Under åren som gått har Quilty hänfört sin publik på konserter, festivaler, via workshops, kör- och symfoniorkester-samarbeten och inte minst genom sina album ”A Drop of Pure”, ”Im Here Because Im Here” och ”Apples In”. Lagom till jubileumsåret, närmare bestämt i februari, gav Quilty även ut ett fjärde album under namnet ”Quilty 25”.

Mer om Quilty och bandmedlemmarna

Dag Westling (sång, gitarr, 5 string banjo och tin whistle): Dag har spelat i irländska gruppen Eitre och ingått i flera musikaliska samarbeten med bland andra Sofia Karlsson. Han har även skapat emigrantvise-projektet ”Thousands Are Sailing” tillsammans med Maria Misgeld och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”. Dag har dessutom ett förflutet i symfonirockbandet Tribute från Norrköping. Vid sidan om Quilty uppträder Dag regelbundet som soloartist.

Gideon Andersson (bouzouki, bodhran, mandolin och sång): Gideon var under 1980-talet bandledare i ovan nämnda gruppen Tribute. Han har även turnerat med Sofia Karlsson och genomfört musikaliska projekt tillsammans med klassiske tubavirtuosen Öystein Baadsvik. Till vardags driver Gideon en egen musikskola i Oslo.

Esbjörn Hazelius (fiol, sång och gitarr): Esbjörn är känd från produktionen ”Jul i Folkton”, Hazelius-Hedin, Eitre, som soloartist och från musikaliska samarbeten med Sofia Karlsson och Ale Möller Band med flera. Esbjörn har även producerat och medverkat på Tomas Ledins album ”Höga Kusten”.

Staffan Lindfors (kontrabas): Till jubileumskonserten återförenas Quilty med sin tidigare bandmedlem. Även Staffan har turnerat med Sofia Karlsson, men mest känd är han som basist i folkkära orkestern Östen med Resten.

Längd: ca 90 min, ingen paus

Datum / Tid

söndag, 16 september 2018 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad