Menu

Yiddish Revolution

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
söndag, 24 februari 2019 kl:19:00

Yiddish Revolution är en konsert om jiddischkultur, förintelsen och vikten av medmänsklighet. Innehållet är en blandning av sånger på jiddisch och svenska med en bildprojektion som rullar i bakgrunden.

Traditionella melodier, visor hämtade från getton och nyskrivet material, bland annat en sång med nyskriven svensk text av Emil Jensen, utgör byggstenarna i programmet. Konserten skapar dialog och eftertanke kring förintelsen och med musik som redskap ökar den kunskap kring ämnet.

Medverkande
Den Malmöbaserade sångerskan och performance-artisten Louisa Lyne har under flera år fördjupat sig i sånger på jiddisch och judarnas historia. Med på scenen är också bandet Di Yiddishe Kapelye som utöver Louisa består av Irina Binder, Pernille Rømer, Johan Therorin, Edin Bahtijaragic och Robin Lyne. Tillsammans har de turnerat både i Sverige och utomlands.
År 2012 släppte de sitt första album Debyut vilket ledde till en rad konserter, radioprogram och intervjuer. Tre år senare kom deras andra album A farblondzhete blondinke där den jiddischka traditionen utmanas i högre grad och det äldre arvet vävs samman med nya grepp.

Obs! Cafédukning med servering i salongen (kaffe, te, fika, vin och öl med mera.)

Arr: Kulturens hus i samarbete med Rättighetscentrum Norrbotten
Längd: ca 45 min

Datum / Tid

söndag, 24 februari 2019 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

90kr - 180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad