kl: 19:00

Visby Storband spelar Allan Edwall i ord och ton

Kulturens Hus - Lilla Salen


BILJETTER / MER INFORMATION


I år gästar Visby Storband tillsammans med dragspelaren och sångaren Bengan Janson Jazzserien, och det med en konsert som presenterar den folkkäre skådespelaren, musikanten och poeten Allan Edwall i ord och ton.

Bengan Janson blev känd som en av medlemmarna i gruppen Östen med Resten och har genom åren delat scen med artister som Kalle Moraeus, Björn Skifs och Loa Falkman. Han säger sig tycka om att ge sig in i olika musikaliska regioner och kanske var det därför han ville göra om Edwalls musik för storband. Eller för att de faktiskt var nära vänner och arbetade tillsammans i många år ända fram till Edwalls död 1997. Där och då blev det viktigt för Bengan Janson att fortsätta framföra Edwalls musik och nu har den alltså blivit arrangerad för storband av bland annat musikerna i Visby Storband. Att spela Edwalls musik i storbandsformat har inte gjorts tidigare. ”Allan hade tyckt om det här. Han tyckte om att hålla saker och ting enkla, inget fick bli överarrangerat, men det här programmet hade han gillat skarpt” tror Janson.

Välkommen att möta de flesta och givetvis de bästa bitarna i Allan Edwalls låtskatt tillsammans med entertainern Bengan Janson och Visby Storband!


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-21 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Luleå, Skeppsbrogatan 17


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

0kr - 250kr


Kort länk hit:

Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!
Hitta oss på Facebook