Menu

Visby Storband spelar Allan Edwall i ord och ton

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
lördag, 21 september 2019 kl:19:00

I år gästar Visby Storband tillsammans med dragspelaren och sångaren Bengan Janson Jazzserien, och det med en konsert som presenterar den folkkäre skådespelaren, musikanten och poeten Allan Edwall i ord och ton.

Bengan Janson blev känd som en av medlemmarna i gruppen Östen med Resten och har genom åren delat scen med artister som Kalle Moraeus, Björn Skifs och Loa Falkman. Han säger sig tycka om att ge sig in i olika musikaliska regioner och kanske var det därför han ville göra om Edwalls musik för storband. Eller för att de faktiskt var nära vänner och arbetade tillsammans i många år ända fram till Edwalls död 1997. Där och då blev det viktigt för Bengan Janson att fortsätta framföra Edwalls musik och nu har den alltså blivit arrangerad för storband av bland annat musikerna i Visby Storband. Att spela Edwalls musik i storbandsformat har inte gjorts tidigare. ”Allan hade tyckt om det här. Han tyckte om att hålla saker och ting enkla, inget fick bli överarrangerat, men det här programmet hade han gillat skarpt” tror Janson.

Välkommen att möta de flesta och givetvis de bästa bitarna i Allan Edwalls låtskatt tillsammans med entertainern Bengan Janson och Visby Storband!


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus

Datum / Tid

lördag, 21 september 2019 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad