Menu

NBB möter Mikael Augustsson

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
lördag, 13 april 2019 kl:19:00

Här får vi möta landet Argentina i ett exklusivt program där influenser från den argentinska folkmusiken och tangon blandas med klassiker av de största inom latinsk jazz. Det spanska ordet quilombo betyder i folkmun ungefär kalabalik eller maxade känslor – något som är lite hetsigt, intensivt och rörigt. Ett uttryck som passar bra in på programmet som eftertraktade bandoneonisten Mikael Augustsson presenterar. Augustsson åkte till huvudstaden Buenos Aires 1996. Redan då lockades han av de argentinska rytmerna och ville förkovra sig i att spela det avancerade tyska instrumentet bandoneon. Augustsson har också komponerat egen musik för denna produktion som tar avstamp i Argentinas kanske mindre kända afrorötter.

Nya infallsvinklar och spännande tolkningar som kombineras med styrkan i Norrbotten Big Band genomsyrar hela programmet i skräddarsydda arrangemang av Mikael Augustsson och Joakim Milder.
Viljan att skapa något nytt och obeprövat är en drivkraft hos Augustsson, likaså den starka känslan för bandoneonen som trots sitt tyska ursprung idag mest kopplas samman med tangons suggestiva värld.

Rytmik, passion och elegans kan vi helt säkert räkna med när vårt storband gästas av dessa två mycket spännande solister


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus

Datum / Tid

lördag, 13 april 2019 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad