kl: 19:00

NBB möter Vivian Buczek och Martin Sjöstedt

Kulturens Hus - Lilla SalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Norrbottenspremiär för en stor röst – internationellt hyllade sångerskan Vivian Buczek!

Under konserten får du uppleva guldkorn från Vivian Buczeks senaste två skivor Curiosity och Ella Lives, som hyllar några av Vivians stora förebilder, jazzikoner som Ella Fitzgerald, Shirley Horn, Monica Zetterlund, Nina Simone, Wayne Shorter och Herbie Hancock. Allt detta varvas med egna kompositioner. Kvällen bjuder dessutom på härliga arrangemang av rytmsäkra pianisten/kontrabasisten Marin Sjöstedt som också leder orkestern.

Martin Sjöstedt är bekant för Norrbotten Big Band sedan tidigare då han genom åren återkommande gästat på kontrabas samtidigt som han spelat med jazzeliten runt om i världen. Med Martin Sjöstedts fina och spännande arrangemang vill Vivian Buczek blicka utanför ramarna och istället skapa någonting annorlunda.

Både Vivian och Martin är rotade i jazzmusiken men även i andra genrer. De strävar efter att skapa en gränsöverskridande musikupplevelse för lyssnaren, exempelvis som att klä gamla kompositioner i nyare skrud. Här kommer Vivians distinkta röst att lyftas på olika sätt som vokalist, instrumentalist och texttolkare.
– Jag tycker om när jag får leva ut känslorna i musiken. Det är därför jag håller på med jazz, det är friheten, här och nu i stunden, säger Vivian Buczek.

Det bådar gott inför Vivians premiär i Norrbotten!
Dynamisk, närvarande, spontan – och med glimten i ögat. Så beskriver hon sig själv, en av de absolut bästa jazzrösterna som vi länge velat presentera for publiken på Kulturens hus.

Vivian Buczek är en efterfrågad sångerska i Sverige och utomlands. Hon har rötter i Polen men är uppvuxen i Malmö och hon äger scenen med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an. Musiken i den har produktionen utgår från hennes eget perspektiv på livet. Repertoaren tar avstamp i förebilder och låtar som handlar om allt från att vara mamma och dotter till politik eller om hur det ar att komma från ett annat land – en kvinnas perspektiv oavsett var i världen hon befinner sig.


Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-02-02 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Luleå, Skeppsbrogatan 17


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Oscar Liljas Försvinnande - Urpremiär För Ny Pjäs Av Sara Bergmark Elfgren
PRESS
21 feb
kl: 14:10

Oscar Liljas Försvinnande - Urpremiär För Ny Pjäs Av Sara Bergmark Elfgren

Efter succéer med Cirkeln-böckerna, poddserien De dödas röster och romanen Norra Latin har författaren Sara Bergmark Elfgren skrivit en helt ny pjäs för Malmö Stadsteater - Oscar Liljas försvinnande, som får urpremiär på huvudscenen Hipp den 9 mars.  Hösten 1994. Fyra unga människor med konstnärsdrömmar dras in i kretsen kring den gåtfulle och geniförklarade poeten Oscar...

Bild på P!nk Släpper Singeln
PRESS
20 feb
kl: 13:50

P!nk Släpper Singeln "walk Me Home" Från Nya Albumet "hurts 2B Human" Som Släpps I April

Den internationella popikonen P!NK släpper idag nya singeln "Walk Me Home" via RCA. Låten är skriven av Nate Reuss, Scott Harris och P!NK själv och är producerad av Peter Thomas och Kyle Moorman. P!NK gav en liten försmak av låten för två veckor sedan på The Ellen DeGeneres Show där hon också meddelade att hon skulle släppa sitt åttonde studioalbum Hurts 2B Human i april. Tidigare...

Bild på Artisten Min Stora Sorg Komponerar Musiken Till Stallets Måndagsklubb!
PRESS
19 feb
kl: 09:00

Artisten Min Stora Sorg Komponerar Musiken Till Stallets Måndagsklubb!

Den 11 mars är det premiär för humorgruppen Stallets måndagsklubb på Rival i Stockholm. Kvällarna kommer fyllas av humor, musik, sång och dans samt bjuda på en gedigen gästlista i form av William Spetz, Sissela Kyle, Fredrik Lindström, Johan Glans, Helena Bergström, Babben Larsson och Kristian Luuk. Kompositör och ljuddesigner för föreställningen är den tokhyllade artisten Min...

Hitta oss på Facebook