Freedom Call [Ger]

Kulturens hus - Lilla salenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

2014 var de här sist – då som förband till Edguy. Nu är de tillbaka som huvudakt. Vi välkomnar tyska Freedom Call – ett av de största banden inom Power Metal – tillbaka till Kulturens hus!

Bandet, som är kända för att hysa varma känslor för Sverige, kommer hit laddade med nytt material från ett kommande studioalbum som släpps i slutet av sommaren. På scenen får du uppleva bandets senaste line up där Francesco Ferraro på bas och Timmi Breideband på trummor kompletterar Chris Bay, sång, gitarr och keyboards och Lars Rettkowitz, gitarr.

Freedom Call bildades redan 1998 av Chris Bay och Daniel Zimmermann, trummis i Gamma Ray. Första skivan, ”Stairway to Fairyland”, släpptes året därpå. Sedan dess har bandet släppt åtskilliga studioalbum och flera livealbum.

Freedom Call har turnerat flitigt och framgångsrikt på de stora arenorna i såväl Europa som i Japan. De har spelat både på egen hand och tillsammans med andra stora inom genren som till exempel Hammerfall, Saxon, Virgin Steele, Blind Guardian och ovan nämnda Edguy.

Är vi här och besvarar Freedom Calls kärlek till Sverige när de spelar i Luleå? Dum fråga! Självklart ja.

Arr: Kulturens hus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-02 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Freedom Call

Freedom Call, Warriors på Spotify

Eternity

Warriors

Freedom Call, Land Of Light på Spotify

Eternity

Land Of Light

Freedom Call, Union Of The Strong på Spotify

Beyond

Union Of The Strong

Freedom Call är ett tyskt power metal-band som bildades 1998 av ljudteknikern Chris Bay och Daniel Zimmermann, trummis i Gamma Ray. 1999 spelade de in sin första skiva, Stairway to Fairyland, och turnerade med Saxon. 2000 spelade de in sitt andra album, och 2001 spelade de med Hammerfall och Virgin Steele. 2001 slutade Sascha Gerstner i bandet för att ersätta Roland Grapow i Helloween. 2002 turnerade de med Blind Guardian. Bandet har släppt åtta studioalbum, två livealbum, en EP och två singlar. Man har även spelat in tre musikvideor till låtarna "Thunder God" (från Legend of the Shadowking), "Hero On Video" (från Land of the Crimson Dawn) samt "Union of the Strong" (från Beyond).