Menu

Freedom Call [Ger]

Luleå

Kulturens hus - Lilla salen
lördag, 2 november 2019 kl:19:30

2014 var de här sist – då som förband till Edguy. Nu är de tillbaka som huvudakt. Vi välkomnar tyska Freedom Call – ett av de största banden inom Power Metal – tillbaka till Kulturens hus!

Bandet, som är kända för att hysa varma känslor för Sverige, kommer hit laddade med nytt material från ett kommande studioalbum som släpps i slutet av sommaren. På scenen får du uppleva bandets senaste line up där Francesco Ferraro på bas och Timmi Breideband på trummor kompletterar Chris Bay, sång, gitarr och keyboards och Lars Rettkowitz, gitarr.

Freedom Call bildades redan 1998 av Chris Bay och Daniel Zimmermann, trummis i Gamma Ray. Första skivan, ”Stairway to Fairyland”, släpptes året därpå. Sedan dess har bandet släppt åtskilliga studioalbum och flera livealbum.

Freedom Call har turnerat flitigt och framgångsrikt på de stora arenorna i såväl Europa som i Japan. De har spelat både på egen hand och tillsammans med andra stora inom genren som till exempel Hammerfall, Saxon, Virgin Steele, Blind Guardian och ovan nämnda Edguy.

Är vi här och besvarar Freedom Calls kärlek till Sverige när de spelar i Luleå? Dum fråga! Självklart ja.

Arr: Kulturens hus

Datum / Tid

lördag, 2 november 2019 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens hus - Lilla salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad