Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Deportees

Kulturens hus - Lilla salenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I höst släpper Umeåbandet Deportees sitt sjätte album och i samband med detta spelar de på Kulturens hus. Efter flera års frånvaro presenterade Deportees i början av året singeln ”Bright Eyes” och senare under våren ”Time Is The Tiger” – båda hämtade från femspårs-EP:n ”Re-dreaming” som gavs ut i maj.

Deportees, som avslutar sin kommande Skandinavienturné på Kulturens hus, längtar efter att komma ut på vägarna igen och säger själva:
Musik är kommunikation – likt ett hjärtats litteratur kan den säga det outsägliga. Om ni bara visste hur mycket vi längtat efter att få kommunicera med er igen. Vi ses längs vägarna!

Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” som Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för Årets Rock och en P3 Guld-vinst för Årets Grupp. Sedan dess har bandet fortsatt att cementera sin position som en av landets främsta akter – inte minst genom sina spelningar på klubbar och stora festivalscener. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även den.


Pressröster om Deportees återkomst under 2019:

”Deportees själfulla rock får tårarna att rinna” – Annah Björk, Svenska Dagbladet

”En av de finaste, varmaste och mest hoppingivande krafterna i svensk pop är äntligen tillbaka” - Håkan Steen, Aftonbladet
”Det blir en enastående uppvisning där de självsäkert visar att de kan sin grej. – Hymn


Arr: Kulturens hus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-14 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Deportees

Deportees, Love Me Like I'm Gone på Spotify

Love Me Like I'm Gone

Love Me Like I'm Gone

Deportees, Islands & Shores på Spotify

Islands & Shores

Islands & Shores

Deportees, The Doctor In Me på Spotify

Islands & Shores

The Doctor In Me

Deportees är ett svenskt band från Vindeln och Umeå som består av Peder Stenberg (sång), Anders Stenberg (gitarr), Thomas Hedlund (trummor) samt Mattias Lidström (klaviatur). Bandet bildades 2003 när medlemmarna hyrde en studio för att spela in ett par låtar de förberett, bland annat debutsingeln Arrest Me 'til it Hurts – en säregen låt med influenser av pop, funk, country och, inte minst, Prince.


Singeln skapade ett stort intresse både bland lyssnare och kritiker och följdes upp av den första fullängds-CD:n All Prayed Up som släpptes 24 oktober 2004. Skivan nominerades till två svenska Grammisar, för bästa nya artist och bästa popgrupp.


Efter ett år av turnerande i Sverige och även ett besök i USA inledde de ett samarbete med producenterna Pelle Gunnerfeldt och Björn Yttling, som våren 2006 resulterade i en ny singel, Damaged Goods.


27 september 2006 släpptes bandets andra album, som även det följts av turnerande i Sverige, men också av spelningar i Storbritannien och Irland som förband till det franska bandet Phoenix.


Bandet släppte en ny singel Under the Pavement - The Beach i mars 2009, som spelats flitigt på P3.


Deportees tredje album Under the Pavement - The Beach, producerat av Måns Lundberg, släpptes den 27 maj 2009.


Bandet hade sin turnépremiär inför albumsläppet den 9 maj 2009 på Debaser Medis inför fullt hus. Förband var svenska uppstickarna Epelectric och Armand Mirpour.