Menu

Cult Of Luna, Support: This Gift Is A Curse + Blodet

Luleå

Kulturens hus - Lilla salen
lördag, 12 oktober 2019 kl:19:30

One of the finest live bands on the planet”. Så skrev musikmagasinet Terrorizer om svenska Cult of Luna, som har sina rötter i kuststäderna längs med Bottenviken. Den 12 oktober får Luleåborna möjlighet att uppleva den post-metalmagi som obönhörligen infinner sig när bandet ställer sig på scen, denna gång i Kulturens hus.

För första gången sedan 2013 släpper Cult of Luna under året musik i helt eget namn. Singeln ”The Silent Man”, som kom i maj, var en försmak på nya albumet The Dawn Of Fear, deras 8:e i ordningen, som släpps den 20 september i höst.

Cult of Luna har i många år hyllats som ett av de bästa livebanden i sin genre, utifrån sina gedigna och apokalyptiskt betingande framträdanden. De har vunnit och nominerats till en rad priser och utmärkelser, såsom ”Årets rock/metal” i P3 Guld för skivan ”Somewhere Along The Highway” från 2006.
Skivan ”Mariner”, framtagen i samarbete med amerikanska sångerskan Julie Christmas, utnämndes till ett av 2016 års bästa metalalbum av väl ansedda tidskriften Rolling Stone.

Support till Cult of Luna är både This Gift Is A Curse, blackmetalbandet från Stockholm som i sommar kom ut med sin tredje fullängdare A Throne Of Ash och Skellefteåbandet Blodet.

Arr: Kulturens hus

Datum / Tid

lördag, 12 oktober 2019 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens hus - Lilla salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad