Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Cult Of Luna, Support: This Gift Is A Curse + Blodet

Kulturens hus - Lilla salenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

One of the finest live bands on the planet”. Så skrev musikmagasinet Terrorizer om svenska Cult of Luna, som har sina rötter i kuststäderna längs med Bottenviken. Den 12 oktober får Luleåborna möjlighet att uppleva den post-metalmagi som obönhörligen infinner sig när bandet ställer sig på scen, denna gång i Kulturens hus.

För första gången sedan 2013 släpper Cult of Luna under året musik i helt eget namn. Singeln ”The Silent Man”, som kom i maj, var en försmak på nya albumet The Dawn Of Fear, deras 8:e i ordningen, som släpps den 20 september i höst.

Cult of Luna har i många år hyllats som ett av de bästa livebanden i sin genre, utifrån sina gedigna och apokalyptiskt betingande framträdanden. De har vunnit och nominerats till en rad priser och utmärkelser, såsom ”Årets rock/metal” i P3 Guld för skivan ”Somewhere Along The Highway” från 2006.
Skivan ”Mariner”, framtagen i samarbete med amerikanska sångerskan Julie Christmas, utnämndes till ett av 2016 års bästa metalalbum av väl ansedda tidskriften Rolling Stone.

Support till Cult of Luna är både This Gift Is A Curse, blackmetalbandet från Stockholm som i sommar kom ut med sin tredje fullängdare A Throne Of Ash och Skellefteåbandet Blodet.

Arr: Kulturens hus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-12 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: