Menu

Sara Parkman

Luleå

Kulturens hus - Lilla salen
lördag, 9 november 2019 kl:19:30

Sara Parkman är en av våra mest tongivande unga folkmusiker. 2016 släppte hon det kritikerrosade debutalbumet ”Sara Parkmans skog” där musiken är ett lapptäcke av poesi, grusvägar, 80-talssynthar, skogsdrömmar och flödande fioler. Sara Parkman har under sin solokarriär samarbetat med artister som Fever Ray, Bob hund och Silvana Imam. Hon har även turnerat med Riksteaterns föreställningar Nationalparken och Fäboland.

Under hösten 2018 framförde Sara Parkman tillsammans med Samantha Ohlander sin föreställning Matriarkerna under två utsålda kvällar på Södra Teatern i Stockholm. Samma år sommarpratade de även i P1.

Nu är Sara Parkman tillbaks med sitt andra album ”Vesper”. Det tar avstamp i helighet och tradition, i sakrala rum och sköra böner. Men låtarna är lika mycket en opolerad käftsmäll och ett upprop mot konservatism och antispiritualism. Det är träiga polskor på fioler, hallelujakörer, distade orglar, skam och högmod, vredesmod och ångestvrål.

Vesper är latin och betyder ”Bön vid aftonstjärnan” och med detta album håller Sara Parkman heligheten i handen och låta oss vara trygga i mörkrets ovisshet. En lovsång till mänskans behov av helighet.

Arr: Kulturens hus

Datum / Tid

lördag, 9 november 2019 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens hus - Lilla salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad