Menu

Barnsöndag: Dinn Dinn Bulo

Luleå

Kulturens hus - Lilla salen
söndag, 17 november 2019 kl:14:00

Följ med Assane och Tapha när de berättar sagor och sjunger sånger från sitt hemland Senegal. Med musik och humor får vi veta vad som händer med den hungriga krokodilen, den lataste mannen i världen och flickan som får alla att lyssna.

Dinn dinn bulo betyder “barnens händer” på det västafrikanska språket mandinka – sagan är en väg att gå, ta min hand så ger vi oss iväg!

Assane Sane är musiker och griot. Griot betyder musiker, förebild och historieberättare och är ett yrke som i Västafrika ärvs inom familjen. Efter att ha studerat slagverk och arbetat med traditionella masker för den legendariska Keba Rumba och turnerat med honom, spelar Assane nu med olika grupper i Sverige och Europa. Assane har bland annat arbetat med Markatta Musikteater, Adama Cissokho, Sten Källman, Teater Albatross och Kultur i Västs projekt World Wide Orchestra.

Tapha Ndiongue är utbildad musiker och fritidspedagog med speciellt intresse för lärande och utveckling, pedagogiskt ledarskap och specialpedagogik. Han spelar gitarr, trummor, piano, slagverk och sjunger.

Målgrupp: 4-5 år
Speltid: ca 40 minuter
Arr: Kulturens hus

Datum / Tid

söndag, 17 november 2019 kl: 14:00

Plats

Luleå, Kulturens hus - Lilla salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad