Menu

Arja Saijonmaa

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
söndag, 8 november 2015 kl:19:00

Folkkära Arja Saijonmaa slog igenom som sångerska i Sverige 1979 med superhiten ”Jag vill tacka livet”. Hon har under sin karriär spelat in låtar på bland annat finska, svenska, spanska och grekiska. Arja har släppt ett 40-tal album och är, förutom som schlager-, vis- och popsångerska, även känd för sina tolkningar av bland andra Zarah Leander och Mikis Theodorakis.
1987 kom hon tvåa i svenska melodifestivalen med ”Högt över havet” som är en av hennes stora succélåtar. 2000 ledde hon Melodifestivalen tillsammans med tio andra programledare och gjorde come¬back i tävlingen som artist 2005 med ”Vad du än trodde så trodde du fel”. Dessutom har Arja visat sina dansfärdigheter i TV-succén ”Lets Dance”.

Under förra året släppte Arja Saijonmaa sitt första album på 15 år! ”Dig har jag kär… min svenska sångbok”. Albumet innehåller de stora tidlösa svenska klassikerna med inslag av nya sånger plus två bonuslåtar: Jag vill tacka livet” och Högt över havet” som är Arjas största sånger i en helt ny musikalisk tappning.

Arja har skrivit själv texten till singeln som släpptes först. Det är hennes första egna sångtext och heter: ”Min ensamhet”. Trogen sig själv har hon lyft fram sånger som tilltalat hennes hjärta. Sånger med innehåll både textmässigt och melodiskt.

-Sånger jag sjunger ska ha substans, något att ta tag i, ord som sticker, något att kunna förmedla, gestalta, ge en tolkning. Det är melodin och den goda texten som bär musiken. Nu vill jag hylla den svenska visan, de stora klassikerna, den stora berättelsen, den underbara lyriken och de tidlösa melodierna, säger Arja.


Arr: Kulturens hus
Längd: ingen info

Datum / Tid

söndag, 8 november 2015 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

280kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad