William Crighton

Kulturens hus - Loungen vån 5Detta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Det börjar med rösten. Det är den som fångar in, snärjer och förtrollar. Rösten tillhör William Crighton. En av de mest fängslande personerna i den nya vågen av artister som kommer ur samma bördiga landskap, musikaliskt sett, som Nick Cave, Tom Waits och kultbandet Gun Club.

Energin, nerven, tilltalet och texterna. Alla har de samma starka element av hjärteblod, smärta och en droppe hopp. William Crighton är personlig. Han sjunger för just dig. Han berättar med sin innerligt speciella röst. Om saker och händelser som annars skulle varit utom räckhåll. För hans texter griper tag. Och han skriver om den australiska sångboken. Från grunden.

Det är långt till poppig glättighet och lättsam underhållning. William Crightons låtskatt ger blodsmak i munnen och väcker en massa malande tankar. Tankar om himmel och helvete, om vår korta tid på jorden, om livet och döden. Om kärlek och rädslor. På det där bra sättet som bara äkta vara kan göra.

Hans första, självbetitlade album landade hos oss 2016. Nu följer han upp med Empire , en mäktig platta, ett evangelium av melodier och spännande berättelser.

Han sjunger om Djävulen och Jesus. Balansen mellan det goda och den alltid närvarande ondskan. Men det är ingen dyster artist som kommer till oss. Snarare en budbärare. Med budskapet att det finns hopp för oss alla.

William Crighton har sin hustru Julianne med i produktionen. Och inte sällan i intervjuer, citerar han sin unge son. Även det är ett jordat element som gör honom nästan unik i sitt sätt att hantera sin talang.

Det är helt enkelt en mycket intressant och ovanligt berörande artist från New South Wales vi kommer att få möta. Live är han både ljus och skugga. Mötet med honom kommer bli spännande och om hans redan starka rykte ens till hälften stämmer, kommer det talas länge efteråt om hans konsert hos oss.Åldersgräns 18 år baren är öppen från kl 20.00

Arr: Kulturens hus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-06 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: