Frida Selander

Kulturens Hus - Loungen Vån 5Detta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Frida Selander från Umeå är tillbaka med nytt, eget material! Efter fyra års tystnad är hon aktuell med nya albumet I Hear Sunshine. För sitt förra album Try Again tilldelades hon både Guldäpplet och Populärkulturstipendiet och låtarna spelades även flitigt på radio och TV. Hennes konsert hos oss är perfekt för dig som gillar melodiös americana-influerad rock.

Att lyssna på Frida Selander är att både befinna sig utanför tiden och i tiden. Det finns ett klassiskt upplägg med en gitarr, en säreget sensuell röst och exakta låtrader. Inte för inte har hon jämförts med Patti Smith och PJ Harvey, utan att för den skull tumma på sin alldeles egna musikaliska vision.

Under åren har Frida Selander även hunnit med att spela runt om i Sverige, bland annat har hon gjort en inlandsturné med Norrlandsoperan. Frida Selander har dessutom utfört en del beställningsjobb såsom musik till Västerbottensteaterns föreställning Sara, Sara, Sara!, dockteatern Monster-Konster och Kvinnohistoriska Muséets utställning En ropande tystnad.


Arr: Kulturens hus
Längd: ingen info

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-07 21:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Frida Selander

Frida Selander, Like A Cat på Spotify

Like A Cat

Like A Cat

Frida Selander, Forever On Your Team på Spotify

Forever On Your Team

Forever On Your Team

Frida Selander, Woman In Me på Spotify

Try Again Baby

Woman In Me

Frida Selander, född 22 juli 1981, är en svensk musiker uppvuxen i Holmsund och bosatt i Umeå. Hon är bland annat influerad av Patti Smith, Neil Young och Nina Simone. Hon ger ut sina skivor under eget bolag med namnet AMASONORA. I december 2011 förärades hon Umeå Folkets hus kulturpris Guldäpplet.


Frida Selander bidrar även med gitarr, sång & munspel i David Sandströms band David Sandström Overdrive.