Menu

Frida Selander

Luleå

Kulturens Hus - Loungen Vån 5
lördag, 7 november 2015 kl:21:30

Frida Selander från Umeå är tillbaka med nytt, eget material! Efter fyra års tystnad är hon aktuell med nya albumet I Hear Sunshine. För sitt förra album Try Again tilldelades hon både Guldäpplet och Populärkulturstipendiet och låtarna spelades även flitigt på radio och TV. Hennes konsert hos oss är perfekt för dig som gillar melodiös americana-influerad rock.

Att lyssna på Frida Selander är att både befinna sig utanför tiden och i tiden. Det finns ett klassiskt upplägg med en gitarr, en säreget sensuell röst och exakta låtrader. Inte för inte har hon jämförts med Patti Smith och PJ Harvey, utan att för den skull tumma på sin alldeles egna musikaliska vision.

Under åren har Frida Selander även hunnit med att spela runt om i Sverige, bland annat har hon gjort en inlandsturné med Norrlandsoperan. Frida Selander har dessutom utfört en del beställningsjobb såsom musik till Västerbottensteaterns föreställning Sara, Sara, Sara!, dockteatern Monster-Konster och Kvinnohistoriska Muséets utställning En ropande tystnad.


Arr: Kulturens hus
Längd: ingen info

Datum / Tid

lördag, 7 november 2015 kl: 21:30

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Loungen Vån 5

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad