Menu

Soulful December Norrbotten Big Band & Britta Bergström med vänner

Luleå

Kulturens Hus - Stora Salen
lördag, 10 december 2016 kl:19:00

Succén från i fjol är tillbaka med nya stjärnsprakande vänner!

Norrbotten Big band och sångerskan Britta Bergström har samlat ihop sina skönsjungande vänner Kristin Amparo, John Lundvik och Molly Pettersson Hammar. Tillsammans bjuder de in till en riktigt svängig konsert med mycket soul.

Britta Bergström är en av Sveriges mest anlitade körsångare. Hon har i stort sett jobbat med hela svenska musikbranschen, både live och i studio.

Kristin Amparo rör sig fritt mellan genrerna pop, r&b, jazz och hiphop. Hon har tidigare gjort samarbeten med artister som Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray, Albin och Cleo. Dessutom har hon medverkat i Melodifestivalen och i musikkollektivet Femtastic. Med hennes senaste skiva ”A dream” visar Amparo att hon är en betydande sångerska på den svenska jazzscenen.

John Lundvik, är en etablerad artist och låtskrivare. 2010 fick han hedersuppdraget att skriva den officiella bröllopslåten ”When You Tell The World Youre Mine” till Kronprinsessan Victoria och Daniel. Han har skrivit för prisbelönta filmer som till exempel ”Snabba Cash”. Han har även sjungit på Nationaldagsfirandet och Nyårsfirandet från Skansen samt uppträtt på Victoriadagen. Under våren var han en av få låtskrivare till den amerikanska succéserien Empire. Originalmusiken i serien är gjord av Timbaland och har gästats av artister som Alicia Keys och Ne-Yo.

Molly Pettersson Hammar slog igenom i Idol 2011 och därefter har hon framgångsrikt deltagit i Melodifestivalen. Pettersson Hammar har uppträtt i svenska tv-program, som Lotta på Liseberg och Sommarkrysset. Hennes låt ”Something right” blev en radiosuccé 2015. 2016 var hon med och skrev låten ”Walk on water” som blev Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2016. Pettersson Hammar har rötter i en riktig jazzfamilj och hennes röst beskrivs ofta som enastående.

Det blir en härligt värmande konsert lördag den 10 december 2016 i Kulturens hus i Luleå.



Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h

Datum / Tid

lördag, 10 december 2016 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad