Menu

NBB med Nils Landgren

Luleå

Kulturens Hus - Stora Salen
lördag, 22 april 2017 kl:19:00

För att fira att allas vår ”Nisse” Nils Landgren fyllt 60 år vill Norrbotten Big Band bjuda honom på en skräddarsydd hyllning i musikens tecken.
– Jag får väl skylla mig själv som antar utmaningen. Men jag ser odelat positivt på det här och känner stor förväntan. Samtidigt är det förstås lite skrämmande att inte själv få bestämma över musiken. Men bara lite. Det här ska bli väldigt roligt – jag längtar efter att få spela i Norrbotten igen!

Genom de 40 åren som Landgren varit på ständig resa med sin röda trombon har han, som också är en mycket duktig sångare, medverkat på cirka 500 skivinspelningar med andra artister, förutom alla dem han gjort i eget namn och som producent. Att hans arbete är uppskattat märks tydligt inte bara hos publiken; 2016 fick han medalj av kungen och blev också tilldelad Jan Johansson-stipendiet.
Konserten med Norrbotten Big Band kommer att bjuda på sceniska överraskningar av många slag och förstås helt ny jazz.

Kompositörerna som fått det ärofyllda uppdraget att hylla ”Nisse” med musik är Georg Riedel, Peter Dahlgren/ Arvid Ingberg, Cennet Jönsson, Anna-Lena Laurin, Magnus Lindgren, , Kathrin Thomsen och Joakim Milder.



Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus

Datum / Tid

lördag, 22 april 2017 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 280kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad