Menu

Kirunas Finest

Luleå

Kulturens Hus - Stora Salen
lördag, 7 oktober 2017 kl:19:00

Tre generationer av Kirunaband delar scen under en kväll på Kulturens Hus. Kirunas Finest upprepar succén från förra året och tar ut konceptet på vägarna så resten av Norrland inkluderas i festen!

Aldrigilivet - det legendariska proggbandet, har återuppstått för ett fåtal unika spelningar. Senaste besöket i Luleå var 1989 och herrarna är i högform. Ledda av bekanta radio- och teaterrösten Kjell-Peder Johansson tar de med publiken på en resa med låtar som är lika aktuella nu som då. Radion och teatern är dock utbytt mot en rockstämma när den är som allra vassast och giftigast. Med låtar som bland andra Brända Barn och Hjärta Av Glas visar Aldrigilivet att mycket har förändrats i världen men att motsättningarna och utmaningarna tagit på sig nya kostymer. Ta chansen att åter få uppleva Aldrigilivets tidlösa musik.

Willy Clay Band - hela Sveriges Americanaband, lika formade av malmådran i Kiruna som av den Amerikanska södern. De bejublade turnéerna och skivorna talar sitt tydliga språk - WCB slår an alldeles särskilda strängar hos publiken. Med sin unika förmåga att blanda de norrländska tonerna med en musiktradition från USA har de fått en helt egen ställning i svensk musik. Efter en tids tystnad är de åter tillbaka med besked och kommer fylla Kulturens hus med blåa toner, tät stämsång och alldeles fantastiska låtar.

Höstorkestern - musikkollektivet med medlemmar från hela landet, men rötterna i Kiruna och Tornedalen ansluter till Kirunas Finest. Med pinfärska albumet Norrlands Medborgargarde i bagaget och turnerande kors och tvärs över landet i olika storlekar gör de nu ett stopp i Luleå. Med sin blandning av progg, blues, rock och visa har kollektivet tagit plats i ett musiksverige som åter börjar vakna politiskt. Musik att dansa till och tänka till. Det är sväng, det är kul - det är kängor mot rasism, kolonisering och vardagslyx. Möt Höstorkestern i ett stort format, bandet utlovar en minnesvärd kväll!

Ta chansen att uppleva en unik konsert med tre av de bästa banden Kiruna och Norrbotten producerat. På samma scen under en kväll - detta kommer bli magiskt!

Arr: Kirunas Finest
Längd: ca 2,5 h inkl paus

Datum / Tid

lördag, 7 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad