Menu

Bohuslän Big Band möter Rigmor Gustafsson

Luleå

Kulturens Hus - Stora Salen
lördag, 3 mars 2018 kl:19:00

Gästspel

”A world class jazz orchestra” är ett uttryck som ofta hörs från musiker, solister, kompositörer och dirigenter som gästat Bohuslän Big Band och dess ensembleform. Bohuslän Big Band värnar om traditioner samtidigt som de tänjer på de kreativa gränserna och inte räds någonting i musikens värld. Med en väl avvägd balans mellan tradition och nytänkande ligger bandet i musikalisk framkant och har ett fantastiskt renommé världen över. Bohuslän Big Band har nominerats till en Grammis tillsammans med Ale Möller för albumet Pegasus.

I denna produktion, som är ett utbyte mellan Norrbotten Big Band och Bohuslän Big Band, presenterar man en älskad sångsolist i form av Rigmor Gustafsson. Rigmor är idag en av de ledande jazzvokalisterna i Europa och har släppt nio skivor varav tre sålt guld. 2013 tilldelades hon Kungliga Musikaliska Akademiens jazzpris för att hon genom sitt starkt lysande konstnärskap för ut svensk jazz i världen och tar den internationella jazzen till Sverige.

Rigmor Gustafsson har flera gånger sjungit för kungafamiljen och uppträtt under Polarprisgalan. Nu ser vi fram emot att höra henne i detta spännande samarbete med Bohuslän Big Band.




Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h inkl paus

Datum / Tid

lördag, 3 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 280kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad