Menu

Keyyo - Ryssen kommer

Luleå

Kulturens Hus - Stora Salen
söndag, 9 september 2018 kl:18:00

Ryssen kommer! Ja, alltså Youtube-stjärnan Kristina Keyyo Petrushina kommer hit med sin show som går under det namnet. Det är en helt ny föreställning, av och med Keyyo, fylld av humor, värme, personliga anekdoter, show och ärliga berättelser från uppväxten.

- Jag har längtat efter att få dela med mig av denna historia. Min historia. Allt från hur vi med transsibiriska järnvägen flyttade från mitt hemland Ryssland till Sverige, om utanförskap, skammen över min härkomst och släkt, opassande namn på kaniner, misslyckade försök att slå igenom som popstjärna och att vara den enda som inte får komma in i kojan, säger Keyyo.

Kristina Keyyo Petrushina är 21 år ung och har en av Sveriges största Youtube-kanaler. Hon är en stor humorist och imitatör med rötter i Ryssland. Sin unga ålder till trots har hon redan varit aktiv video-bloggare i närmare tio år. Keyyo har förärats med flera utmärkelser under Guldtuben-galan, närmare bestämt totalt fyra stycken varav en för ”Årets humorkanal”. Det gjorde henne till l Sveriges roligaste Youtuber och dessutom till den första kvinna att både bli nominerad och vinna det ärofyllda priset.
Keyyo har även jobbat som programledare i både radio och TV, till exempel för Morgonpasset i P3, Barncancergalan, Det svenska humorpriset och Talang (tillsammans med Pär Lernström).

Nu vidgar Keyyo sina vyer då hon sammanfattar sitt unga liv fram till nu, genom att bjuda in till Ryssen kommer! Under föreställningen kommer du att få veta hur artistnamnet Keyyo kom till när hon var åtta år gammal. Du får dessutom reda på varför hennes dagisfröknar gav henne smeknamnet ”Zvezda blin” (Jävla stjärna) och mycket, mycket mer!

Föreställningen är regisserad av Anna Vnuk, bördig från Luleå. Hon är en del av humorkollektivet Grotesco och har regisserat deras egna scenshow. Anna Vnuk har också skrivit manus till bland annat Melodifestivalen.


Manus: Kristina Keyyo Petrushina
Regi: Anna Vnuk
Manusbearbetning: Per Wickström och Samuel Åhman
Ljusdegign och scenografi: Susanna Hedin, Lumination of Sweden
Kostym- och maskdesign: Linda Gonçalves
Komposition och ljuddesign: Andreas Grube
Föreställningen presenteras av Blixten & Co

Arr: Kulturens hus
Längd: 1 h 20 min, ingen paus

Datum / Tid

söndag, 9 september 2018 kl: 18:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

395kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad