Menu

Lisa Ekdahl

Luleå

Kulturens Hus - Stora Salen
fredag, 3 maj 2019 kl:19:30

Lisa Ekdahl kommer till Kulturens hus när det våras! Med sig på scenen har hon ett ovanligt attribut – ett lyckohjul som slumpvis är med och bidrar till kvällens repertoar.
Megahiten ”Vem vet” fyller 25 år. Detta firar Lisa Ekdahl med en stor jubileumsturné där hon binder ihop den legendariska debuten från start till mål med nya engelska albumet ’More of the Good’.
Lisa Ekdahl blev en av våra största och mest mytomspunna artister, något av en modern Garbo. Första singeln från debuten, ovan nämnda ’Vem vet’, blev en av våra största visklassiker genom tiderna och sedan följde flera hits både nationella och internationella.

Lisa Ekdahl visade girl power innan någon visste vad det var, bland annat genom att kasta första inspelningen av debutalbumet i soptunnan och krävde att få spela in allt om igen. Och så har det fortsatt. Minns bara den redan legendariska intervjun med Aftonbladets Jan-Olov Andersson, i samband med ’Så mycket bättre’, där hon talar om för honom ’Patriarkatet faller, inom din livstid. Det är lika bra du hakar på.’

Nu fyller alltså både Lisa Ekdahl som artist och debutalbumet (som ju helt enkelt heter Lisa Ekdahl) 25 år. Det firar Lisa och hennes band med att spela hela debuten, från start till mål. Men med en twist. För vid sidan den skandinaviska karriären, har hon en om möjligt ännu starkare sådan internationellt sett. I höst kom albumet ’More of the Good’ ut, och den kommer att slumpas in i originalshowen.

- Jag tänkte att det kunde vara ett kul partytrick genom att använda ett lyckohjul, säger Lisa och konstaterar att letandet efter det perfekta hjulet varit mödosam. I Skåne hittades det.
-Då och då under konserten tar vi paus från skivan, och rullar igång lyckohjulet. Den låt hjulet pekar på, kör vi.

Arr: Kulturens hus


Lisa Ekdahl
2024-08-03 19:00:00
Göteborg, Villa Belparc



Lisa Ekdahl
2024-08-28 19:30:00
Stockholm, Mosebacketerrassen

Datum / Tid

fredag, 3 maj 2019 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad