Menu

Schuberts Oktett

Luleå

Kulturens Hus - Stora Salen
torsdag, 11 april 2019 kl:19:00

Ett glädjefyllt storverk att längta efter! Franz Schuberts Oktett i F-dur, op. 166, framförs av några av landets mest exklusiva musiker. De är, precis som repertoaren, handplockade av kammarorkesterns konstnärlige rådgivare Elemér Lavotha. En intim konsert med varning för gåshud!

Schubert spelas överallt i världen och är idag en av de mest populära kompositörerna fast han under sin livstid inte var lika känd, i likhet med många andra stora konstnärer. Tack vare kvaliteten i denna oktett har den inte fallit i glömska under åren utan är i högsta grad levande än idag, menar Elemér Lavotha.
Denna nya och lite nättare ensemble består av stamledare ur Norrbottens Kammarorkester tillsammans med utvalda gästmusiker.

– För att besätta violin, horn, fagott och kontrabas har jag kontaktat några av Sveriges främsta instrumentalister som jag vet kommer att vara fantastiska att musicera med, säger Elemér Lavotha.
Schubert, själv klarinettist, skrev blås- och stråkoktetten som en förberedelse för den stora symfonin i C-dur. Han ville överträffa sig själv genom att börja om från början, eftersom han inte hade mycket till övers for sina tidigare verk. Resultatet blev den mästerliga oktetten i sex satser, där klarinetten får glänsa i den andra satsens melodi och i finalen som uttrycker jublande glädje.

Program
Franz Schubert: Oktett i F-dur, op.166

Arr: Kulturens hus & Norrbottensmusiken
Längd: ca 2 h inkl paus

Datum / Tid

torsdag, 11 april 2019 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

0kr - 260kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad