Menu

Daniel Norgren - Wooh Dang

Luleå

Kulturens Hus - Stora Salen
torsdag, 2 maj 2019 kl:20:00

Fullsatt i Stora salen. Det var det i februari i fjol när Daniel Norgren helt solo äntrade scenen. Den 2 maj i vår är det dags igen, då den egensinnige artisten, känd för sin starka och personliga scennärvaro, åter gästar Kulturens hus, nu ackompanjerad av sitt band.

Daniel Norgren är under våren högaktuell med nya albumet ”Wooh Dang” som släpps i slutet av april. Skivan är inspelad med samma band som hänger med till Kulturens hus, det vill säga Anders Grahn på bas, Erik Berntsson på trummor och Andreas Filipsson på gitarr och banjo.

Under det senaste decenniet har Daniel Norgren kommit att ses som en av de allra främsta liveartisterna i landet. Den primala kraften i hans musik har genererat utsålda turnéer i såväl Sverige som övriga Europa.

Daniel Norgren har gett ut flera album och hans musikskapande hyllas av både kritiker och publik. Det finns en avskalad stryka i låtarna som genremässig utgår från en tidig amerikansk blues med rötter i amerikansk blues, gospel och spiritual. Bland de svenska artister som likt Daniel Norgren ägnar sig åt americana har han en självklar särställning.

SUPPORT: Songs of Boda
Bakom namnet Songs of Boda hittar vi singer-songwritern Daniel Skoglund från Borås som under 2018 släppte kritikerrosade albumet IAGO och följer nu upp med, i stort sett instrumentala skivan ”Meanwhiling. ”En transcendental skönhet” hälsar kvällens huvudakt.

Med hjälp av enkla och vackra melodier på nylonsträngad gitarr tar Songs of Boda oss till en lite annan plats än tidigare där sång och text varit givna beståndsdelar. Skivans namn antyder att den gjordes lite under tiden och kanske är det just det som gör att den andas lugn och närhet. Han säger själv om musiken; ”Jag ville dela med mig av det musicerande som kanske egentligen tagit mest plats i mitt liv och kanske spelat störst roll. Min egen relation till min egen musik.”

Daniel Skoglund har en bakgrund som gitarrist och har spelar tillsammans med Daniel Norgren, Rambling Nicholas Heron, Daniel Johnston med flera och kommer att framträda solo som öppningsakt under Daniel Norgrens sverigeturné 2019.

”Man lämnar lyssningen med en sorts tacksamhet. Och tilltagande nyfikenhet.”
Arr: Kulturens hus
Längd: ca 90 min, ingen paus

Datum / Tid

torsdag, 2 maj 2019 kl: 20:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad