Ångestpodden

Kulturens hus - Stora salenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg sätter träffsäkert och stundtals humoristiskt rampljuset på den psykiska ohälsan.
Statistiskt sätt drabbas var fjärde person någon gång under sin livstid av någon form av psykisk ohälsa. Trots statistiken är det fortfarande ett extremt tabubelagt ämne. I Januari 2015 startade Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, Ångestpodden, med målet att på ett kreativt och nyskapande sätt bryta tabun kring vår tids största folksjukdom, psykisk ohälsa. Året därpå äger de debatten och har 150 000 unika lyssnare varje månad.

Förr eller senare känner du igen dig.
Den här föreläsningen handlar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om den ständigt växande psykiska ohälsan bland unga. De leder dig genom egna erfarenheter ifrån tidig tonår och lägger stor vikt vid att allt lika gärna kunde ha handlat om dig. I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning, men så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

Föreläsningen passar för både unga och vuxna.

Arr: scensnack.se
Längd: 90 min inkl paus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-19 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: