Menu

Soulful December - Nbb Med Gäster

Luleå

Kulturens hus - Stora salen
lördag, 7 december 2019 kl:19:00

Maxa inför-julen-myset med Norrbotten Big Band och Britta Bergström med gäster, under ledning av Joakim Milder. Välkommen till Soulful December!

Norrbotten Big Band tillsammans med Britta Bergström bjuder in till en konsert med soul- och julkänsla. Det är för femte året i rad som vi ger denna mycket populära konsert som vi kallar Soulful December.

Sångerskan och Luleåbon Britta Bergström, som vi sett i programmet Allsång på Skansen med Sanna Nielsen, i TV4 succén Så mycket bättre, som soloartist i SVT:s gala Kristallen och bakom artisten Nano i Melodifestivalen, samlar ett skönt gäng med artister (alla från Malmö!) tillsammans med trygga Norrbotten Big Band.

En av Sveriges absolut störta jazzröster återfinns i Malmö, nämligen dynamiska artisten Viktoria Tolstoy, som firar 25 år i branschen i år. Då flertalet av hennes spelningar sker utomlands nu för tiden är vi otroligt glada att hon delar denna kväll med oss i Kulturens hus i Luleå!

Det blir ett kärt återseende för både Luleåpubliken och Norrbotten Big Band när stjärnskottet Shirin från Malmö återigen trollbinder oss med sin mäktiga röst. 2018 släppte Shirin sitt debutalbum Together We Are Weak och därefter har vi kunnat se henne som mellanakt i Melodifestivalfinalen, i TV4s stora gala Tillsammans mot Cancer och i Allsång på Skansen. 2018 deltog hon i Soulful December och gjorde stort intryck med både sin personlighet och hesa stämma.

Den tredje starkt lysande stjärnan, även han från Malmö, är artisten Tingsek som tidigare delat scen med kända namn som Timbuktu och Ane Brun. Hans musik kanske bäst kan beskrivas som organisk, melodisk och mycket hoppfull soul där man hör omsorgen om detaljerna i varje låt. Musik som värmer själen en mörk decemberkväll!

Och som om artistutbudet i kvällens konsert inte kunde bli bättre … så kan det det! För vi har också med oss Kerstin Ryhed, en av Sveriges mest anlitade körsångerskor. Här möter vi henne i det bästa av samspel med de andra artisterna.



Arr: Kulturens hus
Längd: mer info kommer

Datum / Tid

lördag, 7 december 2019 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens hus - Stora salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad