Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Euskefeurat

Kulturens hus - Stora salenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Euskefeurat presenterar ”Det är aldrig för sent att ge upp”

Efter ett nära tvåårigt break då vi legat i ide (eller gjort annat) började vi fundera, kan vi, vill vi, törs vi ge oss ut och möta publiken igen? Är inte allt redan sagt? Är vi slut som artister? Vem vet?
Vi har ändå bestämt oss för att testa, så vi åker ut på en liten sväng! Vill ni höra oss, så vill vi träffa er. Vi saknar er, och hoppas att det är ömsesidigt!

Euskefeurat är:
Ronny Eriksson, Kenneth Berg, Dan Engman, Per Isaksson, Robert Lundberg, Bengt Ruthström

Arr: Euskefeurat
Längd: ca 2 h 10 min inkl paus

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-02-28 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:EUSKEFEURAT

EUSKEFEURAT, Det Är Hit Man Kommer När Man Kommer Hem på Spotify

Sista Färden Hem Till Byn

Det Är Hit Man Kommer När Man Kommer Hem

EUSKEFEURAT, Jag Skiter I Det Sexuella på Spotify

Sista Färden Hem Till Byn

Jag Skiter I Det Sexuella

EUSKEFEURAT, Mer Och Mer Och Mer på Spotify

Hoven Droven

Mer Och Mer Och Mer

Euskefeurat är en musikgrupp från Piteå som bildades 1977. Bandet kallade sig först Contraband och medverkade 1977 på skivan Norrbottensplattan 1 med låten Euskefeurat, men bytte sedan namn till just Euskefeurat, som på pitemål betyder ungefär olustig.


Bandets medlemmar har varierat under årens lopp. Nuvarande uppsättning består av Ronny Eriksson, Bengt Ruthström, Dan Engman, Per Isaksson och Robert "Rufus" Lundberg. Stefan Isaksson förlorade sin kamp mot cancer och gick bort 5 augusti 2013. Bandet har rekryterat Piteå-trummisen Kenneth Berg under slutet av 2013 på trummor.


Bandets musik kan kategoriseras som progg eller folkrock. Texterna är ofta kopplade till Norrbotten och Piteåtrakten. Euskefeurat sjunger många sånger på pitemål. Flera texter är politiska med samhällskritik från vänsterkanten. Humorn får inte glömmas bort i en beskrivning av bandet, både mellansnacket på konserterna och många av låtarna präglas av denna. Ronny Eriksson har även på egen hand uppträtt som stå upp-komiker.


Bandet las ner 1994, men den 9 april 2005 återförenades de för en kväll, vilket ledde till en fortsättning. Från och med 2005 har bandet genomfört flera spelningar och mindre turnéer runt om i Sverige.Denna biografiska artikel om en svensk person behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.