Menu

Joel Alme

Luleå

Kulturens hus - Stora salen
lördag, 20 februari 2021 kl:19:30

Senaste albumet Bort Bort Bort hyllades nästintill unisont av kritikerna. Under hösten 2020 skulle det bli turné men nu meddelar Joel Alme att turnén flyttas till våren 2021. Nu avslöjas också att turnéfinalen äger rum på klassiska Debaser i Stockholm.

”Jaha, då kör vi lite nya datum igen. Min främsta egenskap är annars att skjuta fram saker men denna gången är det inte mitt fel. Hoppas att vi syns på dom nya datumen
//Joel

Efter framgångarna med förra albumet ”Flyktligan” (2015), som var det första på svenska och uppbyggd som en slags släktkrönika om ämnen som missbruk, uppväxt och klass, slutade Joel Alme att göra musik. Det tog två år att komma tillbaka och hitta glädjen igen.
Under tiden besökte han bland annat fängelser och spelade tillsammans med interner. Samtidigt funderade han vidare kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under.
Detta präglar albumet ”Bort bort bort” som till slut kom i oktober 2019 och som hyllats av recensenter.

”De små och korta berättelserna är vackra som sagor. Samtidigt är det svårt att skaka av sig mörkret och ångesten som kan ligga bakom textrader som ’Du blundar alltid när jag dricker för att slippa se när det brister i mig’” skrev Aftonbladets Markus Larsson om ”Bort bort bort”.
”Återigen visar Joel Alme att han tillhör de absolut bästa textförfattarna på den svenska musikscenen. Det är stundtals brutalt ärligt och rent musikaliskt spartanskt välproducerat av Mattias Glavå”, skrev Johan Apel Röstlund för Sonic.

Hösten 2020 skulle det bli turné men sen kom det en pandemi i vägen och turnén flyttas nu till våren 2021.

Arr: Kulturens hus

Datum / Tid

lördag, 20 februari 2021 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens hus - Stora salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295kr - 295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad