Menu

Sincerity – Norrbotten Neo

Luleå

Kulturens hus - Stora salen
fredag, 9 oktober 2020 kl:19:00

Ikonisk skådespelerska, sångerska och mycket mer – men vem var egentligen Marilyn Monroe? Tonsättaren Christofer Elgh har länge fördjupat sig i människan bakom den mytomspunna legenden. Paketerat i konstnärligt experimentella toner från Norrbotten NEO får vi här ta del av Elghs musikaliska slutsatser i ämnet.
I Sincerity (uppriktighet) utgår Christofer Elgh från texter skrivna av Marilyn Monroe själv i ett stycke utformat som en föreställning. Musikerna läser delar av texten och i blickfånget står flygeln, i såväl egenskap av instrument som i funktion av dramaturgisk metafor för möbel.
Ett särskilt fokus har också rösten, som här tillhör sopranen Alexandra Büchel, en virtuos sångerska prisad för sitt kristallklara register i kombination med ett levande skådespeleri. Christofer Elghs stycke är specialskrivet just för hennes unika röst. Under kvällen hör vi Alexandra även i Fredrik Hedelins stycke Det snöade hela natten med text av poeten och akademiledamoten Jila Mossaed. Även till det effektfulla stycket Syndabekännelse för mänska av Catharina Backman hör vi henne framföra den finlandssvenske poeten Gunnar Björlings text.
Kvällens konsert avslutas med musik av Minna Leinonen som framför Intre, ett stycke i tre satser utan uppehåll om ”den rusande känslan av att få barn”.

Dirigent är B Tommy Andersson som under många år haft ett nära samarbete med Norrbotten NEO.

Rullstolsplatser bokas genom Kulturens Hus biljettkassa 0920-455900

Arr: Kulturens Hus

Datum / Tid

fredag, 9 oktober 2020 kl: 19:00

Plats

Luleå, Kulturens hus - Stora salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad