Menu

Jubileumshelgen - Fredag: Little Jinder, Zacke, Södra Station m fl

Luleå

Kulturens Hus
fredag, 27 januari 2017 kl:17:00

Kulturens hus fyller 10 år! Det firar vi extra mycket under jubileumshelgen 27 januari - 29 januari.

Under fredagen på restaurangscenen kommer bland annat Little Jinder att göra sin första spelning efter succén i Så mycket bättre. Dessutom blir det besök av ständigt aktuella Zacke som får sin hemstad att dansa och av Södra Station som just nu är nominerade till årets bästa pop-akt av P3 guld. Kommer gör också konstnärskollektivet ÖFA: som med sitt succékoncept ÖFA: DANCEOKE har erövrat hjärtan och frigjort kroppar, bland annat som förband till The Knifes Shaking the Habitual Show.

Det och mycket mer kommer att hända under kvällen.

Little Jinders succéår kan inte ha undgått någon: hyllat albumsläpp, omtalade turnéer och nu högaktuell med medverkan i TV-succén Så mycket bättre. Hennes rättframma tolkning av Tommy Nilssons ’Vill du ha sex med mig’ har blivit en av årets mest omtalade Så mycket bättre-framträdanden. Hon är även aktuell som programledare i Musikhjälpen. Med ny musik och ett succéår i bagaget är Little Jinder redo för nya utmaningar och således även en turné. Det första blir under jubileumsfredagen i Kulturens hus.

När Luleårapparen Zacke gav sitt namn till känna på den svenska hiphop-scenen gjorde han det med välvässad penna, akrobatisk tunga och personligt uttryck. Sakta men säkert etablerade han sig även som en av landets bästa textförfattare. Zacke är en av få som lyckats skildra storstad kontra landsort på ett sätt som inte skriver någon på näsan, utan på ett sätt som berättar människors historier. Han är nu aktuell med albumet ”Fattigkussen” och är i år dubbelt upp grammis-nominerad.

Södra Station debuterade i våras med singeln ”5 000 volt”. Andra singeln ”Glad Då” släpptes kort inpå och nyligen kom debut-EP:n Från Början Till med tillhörande singeln Hatar att jag saknat dig som spelas rikligt på P3. Bandet är även nominerade i kategorin Årets Pop i 2017 års P3 Guld Gala.

Arr: Kulturens hus
Längd: ca 17:00-23:00

Datum / Tid

fredag, 27 januari 2017 kl: 17:00

Plats

Luleå, Kulturens Hus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad