Menu

Lillan Live: Levi Parham + support Ola Engström Band

Luleå

Lillan
fredag, 12 oktober 2018 kl:19:30

Levi Parham Musik, liksom livet, är alldeles endimensionell om det inte finns hjärta och tanke. Levi Parham är en tänkare med stort hjärta och nu kommer han till Skandinavien. Multi-instrumentalisten från Oklahoma har övertygat en växande publik om att hans country-soul med stabil blues-botten är det nya svarta.

Med senaste plattan These American Blues kommer han så nära. Det är de lågmälda folksy-melodiernas mästare som kommer hit. Vackra, smarta sånger för en generation musikälskare som inte nöjer sig med något mindre än innerligt vackert. Hans kommande album kommer förresten heta Its all good och är inspelat i Muscle Shoals med goda vänner som alla bidragit med en massa musikaliskt sväng. Tänk en hybrid mellan (en yngre) Van Morrison och intensiteten hos Sam Cooke. Där någonstans landar Levi med sin redan imponerande katalog av låtar.

Han nämner i intervjuer ofta sin far. En pappa som spelade mycket musik som formade den unge Levi. Han mor var den som fick honom att helt våga satsa på musiken. Och vännen Jimmy LaFave, som tragiskt nog gick bort 2017, var den som fick honom att ta det sista steget ut till en publik. Så Levi är en man från stabila omständigheter, en trygghet som hörs i varenda en av hans låtar. Som alla handlar om livet självt. Om mörkret ibland, men allt oftare om ljuset. Som i jazziga ragtime-doftande Dont care none från senaste albumet.

Ifjol gjorde han inte mindre än tre europeiska turnéer, och nu är det så Skandinaviens tur att få ta del av upplevelsen som är en konsert med Levi Parham. Den lite taggiga rösten, det personliga tilltalet och variationen av genrer.

Entré: förköp 140:- exkl. serviceavgift.
Eller 100:- medlem i Luleå Live Swish eller kontant i dörren.

Insläppstid: kl. 18.00
Åldersgräns 18 år men ok för yngre i målsmans sällskap.

Datum / Tid

fredag, 12 oktober 2018 kl: 19:30

Plats

Luleå, Lillan

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad