Menu

Sabaton

Luleå

Luleå Energi Arena
lördag, 1 april 2017 kl:19:00

Sabaton, ett av Sveriges populäraste hårdrocksband kommer till Luleå och Luleå Energi Arena den 1 april 2017. Det blir ett av åtta stopp i en stor Sverigeturné, den första turnén som når länet sedan 2012, om man bortser från deras sena inhopp på Kirunafestivalen för drygt tre år sedan. Välmeriterade Sabaton har tilldelats flera utmärkelser för bästa liveband och har bland annat turnerat med Iron Maiden, Scorpions och Hammerfall.

Just nu är bandet högaktuella med albumet ”The Last Stand” som släpptes i förra veckan. Högaktuell är också Sabatons nya bandmedlem, gitarristen Tommy Johansson, bördig från Boden, som gjorde sin debut i bandet på Sabaton Open Air i helgen som var.

Bandet från Falun har sedan starten 1999 erövrat Sverige och resten av världen med sin musik och texter om historiska slag. Deras platinasäljande skiva ”Carolus Rex” är en av de mest framgångsrika hårdrocksskivorna i svensk historia med över ett år på toppen av svenska albumlistan. ”Carolus Rex” följdes upp med guldsäljande ”Heroes” och bandet är nu åter högaktuella med purfärska albumet ”The Last Stand” vilket släpptes i fredags (19/8).

”Det var många år sedan vi körde en turné som täckte hela Sverige, så det känns grymt att göra denna i vinter. Inte sedan 2012 har vi gjort något liknande och det är flera städer vi sällan besökt. Denna sväng blir den största vi gjort i Sverige och inkluderar inga andra än Accept som vårt förband, samt ett band till som vi kommer presentera senare i höst. Vi har heller aldrig tagit med oss en sådan produktion ut på turné som det blir denna gång.” /Pär Sundström, SABATON

Kulturens hus arrangerar konserten tillsammans med Maloney Concerts i Luleå Energi Arena. Biljetterna släpps fredagen den 26 augusti kl. 10.00



Arr: Kulturens hus och Maloney Concerts
Längd: mer info kommer

Datum / Tid

lördag, 1 april 2017 kl: 19:00

Plats

Luleå, Luleå Energi Arena

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

530kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad