Menu

Amason

Luleå

BJÄRRED, Bjerreds Station
torsdag, 3 augusti 2023 kl:19:30

Bjerreds Station presenterar stolt - Garden Concerts 2023.
Mellan den 14/7 - 6/8 öppnar vi upp vår trädgård för några av Sveriges största artister. I år kommer dessutom Sveriges BBQ-mästare Holy Smoke stå för maten på konsertområdet. Stort tält över mat- och dryckesområdet, fler sittplatser, större scen och fler barer borgar för en magisk sommarupplevelse på Bjerreds Station.
Åldersgräns 18 år, men yngre är välkomna i målsmans sällskap.

Det svenska musiklandskapet vore tomt och färglöst utan supergruppen Amason.
Den första låten som nådde offentligheten – ”Margins” – följdes av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013, innehållande singeln ”Went To War”. År 2014 släppte Amason singlarna ”Ålen” och ”Duvan” – och året därpå släpptes äntligen debutalbumet ”Sky City”. ”Sky City” hyllades av såväl publik som kritiker som ett av 2015 års bästa album. Vid Grammisgalan belönades bandet för Årets Album och stod även nominerade i kategorierna Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör.

Under 2015 släppte bandet också en EP på svenska, ”Flygplatsen”, som bland annat rymde en hyllad tolkning av Mattias Alkbergs låt ”Tjugonde”. Året därpå kom en 3-spårig EP på engelska ”California Airport Love”, med covers på ”California Dreamin’” och ”I Want to Know What Love Is”.
Nu är alltså Amason återigen aktuella med ny musik. På 2019 års "Galaxy I” – den första delen i ett dubbelalbum som väntas landa under 2020 – delade man med sig av "You Don’t Have To Call Me” och ”Marry Me Just For Fun". Under våren 2020 åkte Amason på en Skandinavien-turne inför fullsatta konserthus.

Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika solo- och bandprojekt parallellt med att de också arbetat på ny musik med Amason.

Insläpp kl: 18:00
Konsert start kl: 19:30

Datum / Tid

torsdag, 3 augusti 2023 kl: 19:30

Plats

Luleå, BJÄRRED, Bjerreds Station

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad