Menu

Amanda Bergman & Sarah Klang

Luleå

BJÄRRED, Bjerreds Station
söndag, 28 juli 2024 kl:19:30

Bjerreds Station presenterar stolt - Garden Concerts 2024.
Mellan den 12/7 - 28/7 öppnar vi upp vår trädgård för några av Sveriges största artister. Även i år kommer Sveriges BBQ-mästare Holy Smoke stå för maten på konsertområdet. Stort tält över mat- och dryckesområdet, fler sittplatser, större scen och fler barer borgar för en magisk sommarupplevelse på Bjerreds Station.

Åldersgräns 18 år, men yngre är välkomna i målsmans sällskap.

Den har beskrivs som landets kanske vackraste. Vi pratar om Amanda Bergmans röst. Mild och sträv på en och samma gång, varm, ombonad och mänskligare än det mesta du upplevt. Själv berättade hon om denna sin unika tillgång för Cafe i början av 2020: ”Min syrra brukade tvinga mig att sjunga stämmor vilket gjorde att jag på ett funktionellt plan förstod att jag kunde sjunga. Folk omkring mig hjälpte mig att upptäcka att jag hade en röst som hade någon typ av kvalitet. Många artister har beskrivit hur de stod framför spegeln och sjöng i ett hopprep som barn, det gjorde jag också, men jag behövde alltid gömma mig bakom något. Jag uppträdde för att samla in pengar till en kaninklubb. Det behövde finnas ett syfte för att jag skulle sjunga. Så är det fortfarande.

”Amanda Bergman växte upp i Dalarna med fyra systrar i en by full av hästar. Musik fanns alltid nära under hennes uppväxt och hon började spela och skriva musik tidigt. Familjens piano blev Amandas första instrument, och snart började hon skriva egna låtar. Amanda säger själv att hon under sin uppväxt aldrig riktigt reflekterade över att hon höll på med musik – det var något som föll sig väldigt naturligt och som skedde utan att hon egentligen märkte det själv. Numera är hon tillbaka i Dalarna, där hon bor på en bondgård. Sedan 2012 är Amanda frontfigur i såväl kritikerhyllade som väldigt populära Amason, bandet hon har ihop med Gustav Ejstes, Pontus Winnberg, Petter Winnberg och Nils Törnqvist. Hon har också en solokarriär som 2016 utmynnade i albumet Docks, vilket Upsala Nya Tidning beskrev som ”finstämd och oförutsägbar kvalitetspop som lyckas vara både nära och rymdlik på samma gång”. Vidare har hon gästat exempelvis Håkan Hellström och First Aid Kit på scen, och hennes version av Ted Ström/Monica Törnell-klassikern Vintersaga kan mycket väl vara den definitiva.

Göteborgsbaserade Sarah Klang introducerade sig med en serie uppmärksammade singlar under 2017 och blev med sitt omfamnande, nakna och stora uttryck snabbt namnet på allas läppar.

Med sin alldeles egna magiska sammanflätning av americana och pop har Göteborgs-baserade Sarah Klang under de senaste åren etablerat sig som en av våra allra största. Tillsammans med Kevin Andersson och Theo Stocks skriver hon låtar formade runt livets allra mest fängslande delar – barndom, vänskap, moderskap, sorg och kärlek. Med tre hyllade albumsläpp, två Grammis-priser, flera slutsålda turneer och fans över hela världen har Sarah Klang på kort tid gjort ett enormt avtryck på den svenska musikscenen.

Insläpp 17:00 och på scen 19:30.

Datum / Tid

söndag, 28 juli 2024 kl: 19:30

Plats

Luleå, BJÄRRED, Bjerreds Station

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad