Menu

Wilmer X

Luleå

BJÄRRED, Bjerreds Station
onsdag, 24 juli 2024 kl:19:30

Bjerreds Station presenterar stolt - Garden Concerts 2024.

Mellan den 12/7 - 28/7 öppnar vi upp vår trädgård för några av Sveriges största artister. Även i år kommer Sveriges BBQ-mästare Holy Smoke stå för maten på konsertområdet. Stort tält över mat- och dryckesområdet, fler sittplatser, större scen och fler barer borgar för en magisk sommarupplevelse på Bjerreds Station.
Åldersgräns 18 år, men yngre är välkomna i målsmans sällskap.

”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?” -Nisse Hellberg

Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! Hösten 2022 var det äntligen dags för ny musik, det var trots allt hela 17 år sedan sist. På albumet följde en stora delar utsåld turne – Wilmer X var tillbaka!

Kanske var det där tanken föddes att bli ett faktiskt, aktivt band igen. Ett som inte bara kom tillbaka då och då för korta gästspel i samtiden utan skapade ny musik igen. Publiken fanns ju onekligen där. Kanske rent av en större publik än någonsin. Det är på scenen som bandet fortfarande är en av landets absolut bästa akter!

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X fyrtiofem år långa karriär vilar.

Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

Allt det där finns representerat på Wilmer X senaste album ”Mer för dina pengar” som är producerat av Chips Kiesbye.

Åldersgräns 18 årmen yngre är välkomna i målsmans sällskap.

Tider:
Insläpp 17:00
På scen 19:30


Wilmer X
2024-04-27 20:00:00
Sundsvall, Centralen Sundsvall



Wilmer X
2024-07-12 18:00:00
Linköping, Skylten, Linköping



Wilmer X
2024-08-17 19:00:00
Uppsala, Parksnäckan

Datum / Tid

onsdag, 24 juli 2024 kl: 19:30

Plats

Luleå, BJÄRRED, Bjerreds Station

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad