Menu

Oändlige Johann Sebstian! Tusen aspekter av en mästare!

Luleå

BÅSTAD, RAVINEN Kulturhus
fredag, 26 juli 2024 kl:18:00

Välkommen till en kväll som låter er uppleva J.S Bach på ett sätt ni aldrig har gjort förut! Upplev världssuccen Infinite Bach med violinisten Christian Svarfvar och kammarensemble!

"Allt drivet av ett utsökt musicerande... Att ”Infinite Bach” redan blivit en hit på strömningstjänsterna känns självklart.”
Martin Nyström, Dagens Nyheter

"En känsla av en fartfylld äventyrsfilm... Modet som Johan Ullen visar när han tar sig an Bachs musik på ett sätt som ingen annan tidigare gjort är tankeväckande och utmanande.För det här är fortfarande Bach i sin renaste form - men ändå inte."
Carl-Henrik Malmgren, Opus Magasin

"Guldkanten på det hela sätts av Christian Svarfvars bländade tonfagra, mångfasetterat uttrycksfulla och emotionellt inlevelsefulla spel, som inte lämnar något övrigt kvar att önska.”
Mats Liljeroos, Hufvudstadsbladet

Innan paus serveras vi som förrätt en rad kammarmusikstycken, både original och omtolkningar av, såväl som hyllningar till J.S. Bach. Alla dessa stycken leder oss fram till det stora verket Infinite Bach skriver av Johan Ullen som spelas efter paus. Kompositören skriver om sitt verk:

Vi har använt delar av originalet och loopat, vänt och vridit, lagt till harmonik och tagit bort. Ibland är det så lite som 24 takter som fått stå som fundament för en hel sats, ibland börjar det i Bachs original för att sedan fly ut ur det, ibland börjar musiken med en lång startsträcka som svävar iväg - för att slutligen landa tryggt hemma hos Bach. Originalmusiken är omarbetad och korsbefruktad med en slags populärmusikalisk estetik och harmonik - alltid med ena foten kvar i originalet.
Alla har vi ju favoritögonblick i musikstycken vi gillar: ofta sitter man och väntar/längtar efter just de där himmelska ögonblicken i ett långt klassiskt verk. Och lika underbart extatiska som korta, flyr dessa ögonblick förbi i musikens ström. Iden med Infinite Bach är att få vila i det där härliga, stanna en extra stund.

När Christian presenterade iden med Infinite Bach var det som att slå in en öppen dörr: jag har nog aldrig varit med om att komponera så snabbt och med en så oreserverad glädje.
Johan Ullen, kompositör
Musiker:
Christian Svarfvar, soloviolin

Clara Bjerhag, violin 1
Pontus Björk, violin 2
Minna Svedberg Feldtmann, viola
Björn Risberg, cello
TBA - Kontrabas
Adrián Moncada, cembalo
David Härenstam, gitarr
Stefan Klaverdal, elektronik

Datum / Tid

fredag, 26 juli 2024 kl: 18:00

Plats

Luleå, BÅSTAD, RAVINEN Kulturhus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad