Menu

Familjekonsert med The Ghotenburg Combo, Historielyssnarna!

Luleå

BÅSTAD, RAVINEN Kulturhus
söndag, 28 juli 2024 kl:12:00

Välkomna till en rolig konsert för alla barn, ungdomar och glada vuxna!

Vad sjöng man på Gustav Vasas tid? Varifrån kommer sångerna som Pippi, Karlsson på taket och Emil i Lönneberga sjunger? Vem var den där Bellman? Hur kan det komma sig att några av världens mest kända låtar är skrivna i lilla Sverige? Och visste du att mycket av det vi kallar för Svenskt idag egentligen kommer från helt andra delar av världen?

2015 skapade The Gothenburg Combo ”The History of Swedish Music”, en utställning på The American Swedish Institute i Minneapolis i USA som upplevdes av över 100 000 besökare. Utifrån den utställningen har Combo nu skrivit en rolig och tänkvärd barn och ungdomsföreställning om Sveriges musik!
David Hansson och Thomas Hansy i The Gothenburg Combo spelar sig igenom Sveriges historia och tar dig med på en svindlande resa: med bara två akustiska gitarrer lockar Combo fram allt från näverlurar, trummor och synthar till fioler, kontrabasar och trumpeter! De landar i Karolinernas 1700-tal, i en fäbod i Dalarna, i ABBA:s glammiga 70-tal och-givetvis-mitt i vår egen samtid! Combo sätter musiken i ett historiskt perspektiv och visar hur allt hänger samman. Du får också vara
med och sjunga och lära dig några folkdanssteg.

The Gothenburg Combo är en av Sveriges mest bejublade ensembler: med två akustiska gitarrer och en sällsynt scenutstrålning har de trollbundit både publik och kritiker på sina turneer världen. De har över åren gett mer än 500 skol- och förskolekonserter för ungdomar mellan 5 och 16 år.

Musiker:
The Ghotenburg Combo:
David Hansson, gitarr
Thomas Hansy, gitarr

Datum / Tid

söndag, 28 juli 2024 kl: 12:00

Plats

Luleå, BÅSTAD, RAVINEN Kulturhus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad