Menu

Hur låter en bok? The Ghotenburg Combo med gäster!

Luleå

BÅSTAD, RAVINEN Kulturhus
söndag, 28 juli 2024 kl:15:00

Hur låter Robinson Kruse av Daniel Defoe i toner? Eller Sagan om Ringen av J.R.R. Tolkien? Och hur klingar Yoko Ono, Edith Södergran och Paul Austers texter översatta till musikens språk?

Hur låter en bok? The Gothenburg Combo har varit helt uppfyllda av denna frågeställning de senaste åren. Att översätta litteraturen till en melodi, till en klang, en ljudande upplevelse. Det började med Gothenburg Combo’s egna kritiker-hyllade skiva (och komposition) ”Seascapes” byggd på duons Jules Vernes ”En Världsomsegling Under Havet”.

-Hur kan musik påverka din upplevelse av ett litterärt verk? Hur kan ett litterärt verk påverka din upplevelse av musik? Målet är att väcka nyfikenhet och upptäckarglädje inför nya upplevelser: Jag vill läsa mer! Jag vill lyssna mer!

Sedan dess har The Gothenburg Combo haft den stora glädjen att få inte mindre än 34 (!)helt nyskrivna stycken från några av Sveriges främsta kompositörer inom flera olika genrer! Flera av dessa får ni möta på denna konsert med en av världens främsta gitarrduos och en rad gäster från den gågna musikveckan på Ravinen!

Musiker:
The Ghotenburg Combo:
David Hansson, gitarr
Thomas Hansy, gitarr

Gäster:
Helena Ek, sång
Peter Janson, kontrabas
Stefan Klaverdal, ljudkonst
David Härentam, gitarr

Datum / Tid

söndag, 28 juli 2024 kl: 15:00

Plats

Luleå, BÅSTAD, RAVINEN Kulturhus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad