Menu

Ane Brun Inkl Arctic Pulse

Luleå

Eventhallen
lördag, 2 april 2022 kl:19:00

Observera att följande hålltider eventuellt kan komma att ändras. För program besök www.kulturenshus.com/evenemang/arcticpulse/


Ane Brun kl 19.00
Norsksvenska sångerskan Ane Brun har under åren skapat moderna indieklassiker , släppt studioalbum, liveskivor och förra årets grammisprisade och hyllade album After the Great Storm och How Beauty Holds The Hand Of Sorrow. Hennes personliga röst och de egensinniga tolkningarna av poplåtar som Beyonces Halo och Alphavilles Big in Japan, liksom hennes samarbeten med storheter som Ron Sexsmith, Peter Gabriel och Vince Clarke, har resulterat i lysande recensioner runt om i världen.

Nu befinner hon sig ute på turné tillsammans med Martin Hederos (keyboards), Johan Lindström (keyboards, pedal steel, gitarr), Felisia Westberg (bas), Lovisa Samuelsson (cello, slagverk), Anna Lund och Per Eklund (trummor


Maxida Märak kl 21.30

Med senaste albumet Utopi inledde Maxida Märak en ny fas som artist. I hiphopen har Maxida vävt in givna pop-hooks på ett sätt vi inte hört tidigare, samtidigt som hon även tar tydlig inspiration från modern R&B. Med tyngd och budskap i fokus når Maxida ut bredare är förr, utan att tappa fotfäste eller identitet.

Maxida har tidigare medverkat i tv-program som Så mycket bättre, Allsång på Skansen, Jills Veranda och Melodifestivalen. Hon har även varit sommarpratare i P1 och gjort ledmotivet till tv-serien Midnattssol.


Samuel Ljungblahd och Norrbotten Big Band kl 17.30

Samuel Ljungblahds röst tillhör en av landets absolut bästa och har de senaste åren kunnat höras i tv-program som Så ska det låta, Allsång på Skansen och Sommarkrysset. Efter sitt framträdande vid prins Carl-Philips och prinsessan Sofias bröllop 2015 har efterfrågan på Samuel Ljungblahds varma person och stora röst fullkomligt exploderat.

Det framgångsrika samarbetet med Norrbotten Big Band startade 2019 och har sedan dess varit återkommande. Förutom musik signerad Samuel Ljungblahd själv blir det klassiska hits av artister som James Brown, Marvin Gaye och Stevie Wonder. Inget stillasittande här, om man så säger.

Kas Kan kl 20.45

DJ:aren Kas Kan från Rovaniemi släppte sitt debutalbum UN/TA 2019. Han experimenterar både med ljud och visuella effekter, baserat på tankar om liv, kärlek, minnen och drömmar.

The Meänland kl 22.30

Något så ovanligt och lockande som reggae med tornedalska rötter – det bjuder det finska bandet The Meänland på. Bandet bildades i Haparanda 2010 och gjorde sin allra första spelning i Luleå i samband med Tornedalsfesten samma år. Själva kallar de sin musik ”folkreaggae” där tanken är att köra just reaggae, men att hålla instrumentvalen på ”en folkmusiknivå”.

The Meänland består av Mika Mustonen (gitarr), Jani Nikula (basgitarr), Ville Vuoti (slagverk), Sami Bergman (sång, gitarr) och Adam Huuva (sång, melodica). Två plattor har de släppt: Nuutti Peltomaa och The Meänland.


Arctic Pulse

Arctic Pulse är ett nytt varumärke för kultur producerad på Nordkalotten. Satsningen ingår i ett EU-projekt som delfinansieras av Norrbottensmusiken, Luleå kommun och Region Norrbotten. Syftet är bland annat att utveckla musikutbytet, men också att synliggöra regionens musikutbud gentemot besöksnäringen.


Rullstolsplatser säljs via Kulturens Hus biljettkassa
0920-45 59 00

Arrangör: Kulturens hus

Datum / Tid

lördag, 2 april 2022 kl: 19:00

Plats

Luleå, Eventhallen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad