Menu

Hurula

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
lördag, 17 december 2016 kl:19:30

Hurula tillbaka!

Det brukar sägas att man aldrig blir profet i sin egen hemstad. Hurula är beviset på motsatsen. Lulesonen sålde slut på varenda tillgänglig biljett på sin första spelning i barndomsstaden efter solodebuten. Spelningen slog ner som en punkpoppig bomb i publiken och glöms förmodligen aldrig av de som var där. Nu är det dags igen, den 23 september släpper Hurula sitt andra album ”Vapen till dom hopplösa” och den 17 december kommer han till Kulturens hus.

Med starka punkrötter svepte Hurulas debutalbum Vi är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För (2014) undan benen på både fans och kritiker. Singlarna ”Stockholm brinner”, ”22” och ”Sluta deppa mig” roterade stadigt på P3 och Hurula fyllde ett becksvart tomrum i svenskt pop. Han belönades också med både Grammis- och dubbla P3 Guld-nomineringar. Den alltid lika produktiva artisten släppte i november samma år också EP:n Betongbarn som även den prisades av en enig kritikerkår.

Det nya albumet är inspelat och producerat I Göteborg tillsammans med Björn Olsson (Håkan Hellström, The Soundtrack of Our Lives, m.fl) och låter både större, råare och lyxigare. Som om The Gun Club spelat låtar av Ronettes, med rundgångsgitarrer som överröstar din tinnitus. Som om känslan när något går sönder inom dig hade varit en melodi, uppspelad i en trasig förstärkare och ackompanjerad av en stråkkvartett.

Med det sagt kan man inte annat att förvänta sig att spelningen på Kulturens hus kommer att sparka rakt in i publikens hjärta som det anstår det svenska punkarvets kanske stoltaste fanbärare. En artist som trots hyllningar och rampljus står djupt förankrad vid sidan, bredvid sin publik, och sparkar uppåt.

Arr: Kulturens hus
Längd: mer info kommer

Datum / Tid

lördag, 17 december 2016 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad