Menu

Deportees

Luleå

Kulturens hus - Lilla salen
lördag, 14 december 2019 kl:20:00

I höst släpper Umeåbandet Deportees sitt sjätte album och i samband med detta spelar de på Kulturens hus. Efter flera års frånvaro presenterade Deportees i början av året singeln ”Bright Eyes” och senare under våren ”Time Is The Tiger” – båda hämtade från femspårs-EP:n ”Re-dreaming” som gavs ut i maj.

Deportees, som avslutar sin kommande Skandinavienturné på Kulturens hus, längtar efter att komma ut på vägarna igen och säger själva:
Musik är kommunikation – likt ett hjärtats litteratur kan den säga det outsägliga. Om ni bara visste hur mycket vi längtat efter att få kommunicera med er igen. Vi ses längs vägarna!

Det var med genombrottsalbumet ”Islands & Shores” som Deportees orsakade svallvågor över hela landet och belönades med en Grammis för Årets Rock och en P3 Guld-vinst för Årets Grupp. Sedan dess har bandet fortsatt att cementera sin position som en av landets främsta akter – inte minst genom sina spelningar på klubbar och stora festivalscener. Senaste albumet ”The Big Sleep” släpptes 2015 och belönades med en Grammis även den.


Pressröster om Deportees återkomst under 2019:

”Deportees själfulla rock får tårarna att rinna” – Annah Björk, Svenska Dagbladet

”En av de finaste, varmaste och mest hoppingivande krafterna i svensk pop är äntligen tillbaka” - Håkan Steen, Aftonbladet
”Det blir en enastående uppvisning där de självsäkert visar att de kan sin grej. – Hymn


Arr: Kulturens hus


Deportees
2024-07-27 19:30:00
Blandat, DALUM, Hermans lada

Datum / Tid

lördag, 14 december 2019 kl: 20:00

Plats

Luleå, Kulturens hus - Lilla salen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad