<
Menu

Ett Bloss För Bodil Malmsten

Luleå

Kulturens hus - Lilla salen
söndag, 3 oktober 2021 kl:16:00

Bodil Malmsten är en av Sveriges mest lästa och älskade författare.
Enormt saknad sedan hon gick bort för fem år sedan.
Nu ger kritikerrosade Ellen Sundberg texterna nytt liv i en föreställning och på ett album.
Två begåvningar från samma lilla by,Bjärme, förenade i ”ETT BLOSS FÖR BODIL MALMSTEN”.

Bjärme, Jämtland. Det är ett närmast osannolikt sammanträffande att samma lilla by i Norrlands inland, med under 70 invånare, fostrat två sådana lysande begåvningar. Författaren Bodil Malmsten föddes i Bjärme 1944. Artisten och låtskrivaren Ellen Sundberg föddes i Bjärme 1992. De två är bara ett hundratal meter och 48 år ifrån varandra.

Ellen Sundberg har sedan debuten 2013 släppt fyra engelskspråkiga album varav två spelats in i USA, i Texas respektive Nashville. Sitt bredare genombrott fick hon med det kritikerrosade albumet ”Du sålde min biljett” där hon tolkar Kjell Höglund, där hon visade upp en sällsam förmåga att gestalta text.

Tillsammans med producenten Jonatan Lundberg (som tidigare samarbetat med Mattias Alkberg och producerat Jakob Hellmans comeback-album Äntligen borta) spelade Ellen under några veckor i Östersund sommaren 2020 in ”Ett bloss för Bodil Malmsten”. Albumet slår en brygga mellan två generationer jämtländska konstnärer. En samling tonsatta dikter som syftar till att berätta något om Bodil Malmsten. Om hennes bakgrund, liv och världsbild. Men som också är ett självständigt verk där urvalet av texter och sättet de är framförda på skapar en egen berättelse med en början mitt och slut. Bitar valda ur ett större pussel som sammanfogade ger ett nytt motiv.

Rullstolsplats bokas via Kulturens Hus biljettkassa
0920-45 59 00

Arr: Kulturens Hus

Datum / Tid


söndag, 3 oktober 2021 kl:16:00

Plats

Kulturens hus - Lilla salen Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Tillbaka Sök

Välj stad