<
Menu

Vera Vinter

Luleå

Kulturens hus - Lilla salen
fredag, 15 oktober 2021 kl:17:30

Högaktuella Vera Vinter kommer till Kulturens hus med ett rykande färskt album, “Herbarium”, som släpps 8 oktober. Det är hennes fjärde platta och i hennes musik möts alternativ folk- och indiepop där texterna är på svenska och dialekten Kalixmål.

Vera Vinter är artisten och låtskrivaren från Stora Lappträsk som solodebuterade 2012 med singer/songwriter-albumet ”Idyll” efter att ha upptäckts av Bo Sundström. Sedan debuten har hon turnerat flitigt, både på egen hand och med artister som Bo Kaspers Orkester, Staffan Hellstrand och Petra Marklund. I SVT:s program Alla Tiders Hits gjorde hon mörk och säregen tolkning av Ulf Lundells klassiker ”Snön faller och vi med den”.

I Vera Vinters musik möts alternativ folk- och indiepop där texterna är på svenska och dialekten Kalixmål. Hennes ord och röst, blandade med råa elgitarrer och glittrande akustiska, skapar ett eget universum som berättar om barndomsminnen från landsbygd, staden och kontraster där emellan.

Vera Vinters Hebarium

Den 8 oktober släpper Vera Vinter sin fjärde platta: “Herbarium”. Om ett traditionellt herbarium är en samling torkade och pressade, växter eller växtdelar, så är Vera Vinters herbarium en samling tillstånd och händelser omsorgsfullt ljud- och melodisatta. De tio låtarna berättar alla om rötter, att växa, ömsa skinn och våga fortsätta drömma. Om jakten på ett nu som är fyllt av fler frågor än svar.

Medverkande:
Vera Vinter – leadsång/gitarr
Mikaela Hansson – sång/keys
Paulina Mellkvist – sång/gitarr


Arr: Kulturens hus

Datum / Tid


fredag, 15 oktober 2021 kl:17:30

Plats

Kulturens hus - Lilla salen Karta

Typ

Musik

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Tillbaka Sök

Välj stad