Menu

NINA LETAR JAZZ – NINA PERSSON, MARTIN HEDEROS & NILS BERG

Luleå

Kulturens hus - Lilla salen
lördag, 21 januari 2023 kl:19:30

EVENTET flyttas till 21 januari, mer information har skickats den 28 oktober till den mailadress du uppgav vid köpet.

Nina Persson har en framgångsrik karriär med banden The Cardigans och A Camp bakom sig. Som soloartist har hon rört sig mellan pop, americana, musikal och nu ska hon upptäcka ännu en musikstil. Tillsammans med Martin Hederos och Nils Berg åker hon ut på turne med fokus på jazz.

Sång, träblås, klaviaturer, viola och kanske lite dragspel kommer att användas på upptäcktsfärden då de tillsammans utforskar jazzens pärlor. Kanske blir det något av Julie London, Frank Sinatra, Alison Peacock, kanske Monica Zetterlund. Det kommer vändas ut och in på gamla Cardigans-låtar, Robert Wyatt, Bob Hund med flera, för att de ska kunna följa med till jazzen.

Martin Hederos har bland annat haft en rockkarriär i världen med The Soundtrack of Our Lives och på senare år figurerat mer i improvisationsmusiksammanhang med Tonbruket, Fire Orchestra! och Hederosgruppen.

Nils Berg har samlat och samplat musik från hela världen med sitt Cinemascope, är stadig medlem som saxhjälte i Håkan Hellströms liveband och är även med i Grammisnominerade barnmusikprojektet ”I en stad” och bandet ”The Stoner”.

Arr: Kulturens hus

Datum / Tid

lördag, 21 januari 2023 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens hus - Lilla salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad