Menu

Deportees

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
lördag, 2 december 2023 kl:19:30

Deportees gjorde entré på den svenska musikscenen 2003. Sedan dess har de vunnit publikens så väl som kritikernas hjärtan. Albumet ”Islands & Shores” och ”The Big Sleep” har båda vunnit Grammis i kategorin Årets rock. De har även förärats med två P3 Guld-priser – Årets pop för albumet ”Under The Pavement – The Beach” och Årets grupp för ”Islands & Shores”.
Det nya albumet ”People Are A Foreign Country” är ett efterlängtat tillskott till den storslagna och känslostarka låtkatalogen som Deportees har samlat på sig under sina 20 år som band. Det är den första skivan som är producerad av bandmedlemmarna själva. Inspelad i vännen Daniel Berglunds studio Sandås Silence i Umeå och i studion Isby Recording är det ett album som kränger av liv. Och, som alltid med Deportees, är fyllt med empati och tröst.
Deportees har genom åren gjort ett flertal bejublade konserter hos oss, och nu får vi återigen uppleva den alldeles särskilda dynamik som uppstår när bandet spelar live.
Support: Dreaming Wild
Gemensamt för nästan all bra musik är förmågan att bygga en värld i världen. Ett självförsörjande kosmos där till och med det mest privata förvandlas till något universellt – en plats där allt hänger ihop. Den debuterande Umeå-duon Dreaming Wild har tilldelats en avundsvärd mängd av denna särskilda kraft. I deras varmt melankoliska ljudvärld skildras gamla älskare, vänner och grusade planer med en sällsynt ärlighet. Spöken – nya som gamla – hemsöker deras atmosfäriska indiefolk och resultatet är uppriktigt, humanistiskt och framför allt fyllt till brädden med hjärta. Gillar man Phoebe Bridgers, Cat Power och Fleetwood Mac är chansen stor att man hittar ett nytt favoritband i Dreaming Wild.
Dreaming Wild består av Kajsa Bergsten (Masshysteri, INVSN, Honungsvägen) och Daniel Berglund (Säkert!, Isolation Years, Honungsvägen).
Arr: Kulturens hus
Längd: ca 2 h


Deportees
2024-07-27 19:30:00
Blandat, DALUM, Hermans lada

Datum / Tid

lördag, 2 december 2023 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad