Menu

Deportees

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
lördag, 21 november 2015 kl:19:30

+ Support Jonas Bergsten

Deportees består av bröderna Anders och Peder Stenberg, Mattias Lidström och Thomas Hedlund. Bandet bildades i Umeå 2003 efter en lång resa kantad av skateboard, punk, soul och popmusik. 2004 kom debutsingeln Arrest Me ’Til It Hurts och alltsedan dess har Deportees varit i ständig utveckling.

Medan debuten ”All Prayed Up” (2004) var ett eklektiskt uppror mot den slentrianmässiga äktheten som, åtminstone då, ofta förknippades med ett smutsigt sound och återhållsamma gester så var det andra albumet ”Damaged Goods” (2006) en musikaliskt mörkare historia efter vilken de också förlorade såväl skivkontrakt som en bandmedlem. 2009 släppte de hyllade ”Under the Payment, the Beach.

I oktober 2011 kom senaste albumet – Islands & Shores som togs emot med vidöppna armar av publik och kritiker. Albumet låg i topp på flera årsbästalistor när året summerades och belönades med pris på både P3 Guldgalan (Årets grupp) och Grammis (Årets rock). Under hösten var Deportees ute på en mindre Sverigeturné med utsålda spelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm där de gjorde två spelningar på ett fullsatt Berns Salonger.

I januari släpptes andra singeln från albumet – A Heart Like Yours (In A Time Like This) till vilken det även gjordes en video. Låten släpps även som vinyl 7” med en remix signerad Oskar Linnros som b-sida.

Jonas Bergsten är redan profet i sin egen hemstad – även innan han släppt sin efterlängtade debut. Att hans pop, som siktar direkt på hjärtat, snart erövrar övriga Sverige finns det många som tror. Vem kan värja sig mot den rösten? Och mot de egensinnigt formulerade texterna om att gå all in i livet – och smärtan som alltid följer dem som verkligen ger sig hän?


Arr: Kulturens hus
Längd: ingen info


Deportees
2024-07-27 19:30:00
Blandat, DALUM, Hermans lada

Datum / Tid

lördag, 21 november 2015 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad