Menu

Stumfilmskonsert Bob Hund

Luleå

Kulturens Hus - Lilla Salen
torsdag, 10 december 2015 kl:19:30

Gå på exklusiv stumfilmskonsert där Bob Hund spelar live till den sovjetiska dokumentärklassikern Mannen med filmkameran (1929) av Dziga Vertov. Konserten ingår i det 50-årsjubilerande Cinematekets stora satsning Sounds of Silence, där ett antal artister har fått i uppdrag att specialskriva och framföra musik live till stumfilmer.


Mannen med filmkameran
Staden vaknar sakta ur sin slummer, mannen med filmkameran är från första stund på plats för att dokumentera vardagens puls. Vertovs metafilmiska stadssymfoni är en hyllning till filmmediet och ett av de främsta exemplen på den inflytelserika sovjetiska montageklippningen. Det är också en av de absolut bästa dokumentärer som har gjorts.

Bob hund

Bob Hund är ett av Sveriges mest kända band. Sedan starten 1991 har de radat upp klassiska poplåtar i ”dur och moll, signatur och rock ‘n’ roll” – men häromåret sålde de sina instrument och började om. Att komponera för och spela till stumfilm är ett led i den utvecklingen, samtidigt som EP:n ”Stumfilm” (2010) visar att bob hund även tidigare haft denna konstform i tankarna. Flera av medlemmarna i bandet har skrivit musik för film förut, men det här är första gången Bob hund gör det som band.

Både film och konsert? Köp paketet och tjäna 95 kr

Arr: Kulturens hus
Längd: 70 min

Datum / Tid

torsdag, 10 december 2015 kl: 19:30

Plats

Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

55kr - 150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad